Fira’t a Gallecs dedicat al tomàquet

Els organitzadors de l’esdeveniment han decidit dedicar la primera de les quatre fires del cicle Fira’t a Gallecs al tomàquet i les seves varietats cultivades a l’Espai Rural de Gallecs

Aquest diumenge arrencava la primera de les quatre fires del cicle Fira’t a Gallecs, que comença al setembre i s’allarga fins a finals d’any, dedicada al tomàquet i a les seves diverses varietats que es cultiven a l’Espai Rural de Gallecs. Incorporar la fira dedicada al tomàquet és una de les novetats d’enguany. Ha estat decisió dels organitzadors de l’esdeveniment (el Consorci de Gallecs, l’Associació Agroecològica de Gallecs i Slow Food) per promocionar el tomàquet.

 

 

La jornada de la fira ha començat a les 10 h a la plaça de l’Església a Gallecs amb diverses activitats com: jocs de taula, tallers de pintura, o el visionat d’audiovisuals sobre la vida al camp i les tècniques agrícoles abans de la industrialització. També s’han fet diverses xerrades i tallers gastronòmics i els visitants han pogut conèixer, a través de dues exposicions, les varietats de tomàquet autòctones. El bon temps ha acompanyat la jornada de diumenge que ha tingut molt bona acollida.

Edicions locals