Gallecs alerta de la falta d’aigua als pous

L’Associació de Veïns de Gallecs demana a les autoritats que implantin un sistema temporal d’aprovisionament, emmagatzematge, distribució i gestió de l’aigua a causa de la baixada del nivell dels pous a Gallecs.

A finals d’agost l’Associació Veïnal de Gallecs es reunia en una assemblea extraordinària per parlar de “l’alarmant tendència de baixada del nivell d’aigua dels pous de Gallecs”. Aquesta reunió servia per determinar quines són les actuacions més urgents i adients per la zona.

 


Els veïns denuncien que la baixada del nivell dels pous “està suposant l’assecament gradual i, conseqüentment, una manca de salubritat creixent”. Així doncs, es demana al Consorci de Gallecs, a l’Ajuntament de Mollet, a l’Incasòl i al Departament de Territori i Sostenibilitat que “posin en marxa immediatament un  sistema temporal d’aprovisionament, emmagatzematge, distribució i gestió de l’aigua”.

 


A més, els veïns aprofiten l’ocasió per reclamar al Consorci i a la Generalitat “l’execució immediata del projecte de subministrament d'aigua potable redactat fa anys. Considerem intolerable que s'hagi aparcat indefinidament un projecte amb una finalitat de drets humans, mentre es malbaraten diners en d'altres partides que no afecten a la vida quotidiana de les persones”, expliquen els veïns.

 


Una altra de les reivindicacions platejades a l’assemblea extraordinària és el trasllat dels horts municipals a les zones més properes a Mollet. Els veïns recorden que “ja fa anys que està planificat el seu trasllat i reservat l'espai a Can Vila. Aquest canvi permetria una optimització de les mides de les parcel•les i un canvi d'hàbits, descontrolats actualment”. A més, creuen “intolerable el malbaratament que s'hi està portant a terme utilitzant el sistema de reg per inundació”.

 


Per últim, els veïns demanen al Consorci “que aprovi el més aviat possible per a tot tipus de regants que eviti el malbaratament de l'aigua i la resta d'activitats incíviques, començant pels grans regants i acabant pels horts dels veïns”. En aquest sentit, consideren “intolerable que no tinguem 20.000 litres setmanals per a les llars quan d'altres expliquen que en gasten 800.000 o 160.000 pel reg de plantes pel lleure o que ni tan sols tenen sortida al mercat. Per això, també demanem que s'auditin i es publiquin, quan abans millor, les xifres reals de tots els consums de Gallecs”.

 

Edicions locals