Èxit total en la primera edició del Festival l’Arlequí

La quarantena d'espectacles han aplegat més de 6.000 espectadors en els diversos punts de la ciutat

La primera edició del Festival Artístic Internacional l’Arlequí ha estat tot un èxit. Les 11 companyies que han format part de la quarantena d’actuacions, han aconseguit omplir de gom a gom els diversos espais del centre de Mollet on s’ha celebrat el Festival entre divendres 2 i diumenge 4 de setembre. “Veure els carrers plens de gent és un luxe” assegura Pau Segalés, un dels organitzadors. Afegeix també que patien “pel temps, ja que estava previst pluja però al final ha fet un sol espatarrant. Per tant, veure que el projecte que portàvem preparant des de desembre finalment s’ha materialitzat la idea és un plaer” afegeix.

 

 

Les companyies que han anat voltant pels diferents espais del centre, com la Plaça Prat de la Riba, la Plaça Catalunya o el Jardinet, entre d’altre, també han tingut “una percepció excel·lent”. El fet que els espectacles fossin gratuïts i al final els espectadors podien fer una aportació econòmica voluntària, el que es coneix com a passar la gorra, feia una mica de por tant als organitzadors com a les companyies, però la resposta ha estat un cop més molt bona per part del públic. Moltes de les companyies participants eren de caràcter internacional, i participen en prestigiosos i reconeguts Festivals del mateix tipus.

 

 

Els assistents també han fet una valoració positiva del festival. Tot i la forta calor que ha fet aquests dies del Festival, no ha estat un impediment perquè molletans i molletanes sortissin al carrer a gaudir de les actuacions. Des de l'organització es xifra un total de 6.400 espectadors totals en els diversos espectacles. “Aquest tipus d’espectacles són una mica diferents dels que s’acostumen a fer normalment aquí” diu una espectadora. “La idea em sembla molt bona perquè hi ha varietat per triat” assegura en Juan Torre. En general la valoració del públic ha estat molt positiva.

 

 

De cara a la següent edició “hi ha intenció de repetir-la” assegura Pau Segalés, afegeix que hi haurà algunes novetats com ara la supressió de la programació dels espectacles de matí i “passar-los tots en horari de tarda i vespre”. Aquesta és una de les novetats que hi haurà a causa de les elevades temperatures del matí i del fort sol. Pel que fa a les dates, es preveu que siguin a principis de setembre, ja que el Festival l’Arlequí està pensat per celebrar-se la setmana següent del Festival FOF a Itàlia, on la majoria de companyies són les mateixes que després venen a Mollet.

 

Edicions locals