Prop de120.000 euros per obres a les escoles

L’Ajuntament aprofita les vacances escolars per fer obres de reparació, adequació i millora en diversos centres educatius públics. Enguany s’han destinat prop de 120.000 euros i s’han fet 20 actuacions a un total de 13 centres. Així mateix, a l’entorn del

Al llarg del curs i durant les vacances d’estiu s’han fet una vintena d’actuacions en 13 centres educatius públics. Es tracta d’actuacions que milloren la funcionalitat i el dia a dia dels centres. D’entre els diferents treballs realitzats aquest any, destaca el pintat de diferents zones de l’escola Salvat Papasseit, de l’escola Sant Jordi així com  de les escoles bressol municipals; l’arranjament de cobertes a l’EEE Can Vila, l’escola del Bosc i l’escola Salvat Papasseit;  les obres de renovació i la millora dels lavabos de P-3 de l’escola del Bosc; la nova construcció de la tanca perimetral de l’escola F. García Lorca; la substitució de portes a l’escola Joan Abelló; l’arranjament de les finestres corredisses del Montseny; la climatització dels lavabos de Col·legis Nous; la instal·lació de barres antipànic a les portes de l’escola Cal Músic; la substitució del terra de les aules de l’EMB La Filadora o l’arranjament de l’aula polivalent de L’EMB Els Pinetons.     

 


Així mateix, l’Ajuntament també ha realitzat diversos treballs a l’entorn els centres educatius de la ciutat (escoles bressol, escoles i instituts) per millorar la senyalització viària i potenciar d’aquesta manera la seguretat dels escolars durant el seu itinerari als centres. En concret, s’han repintat els passos de vianants i s’han incorporat pictogrames P-21 (proximitat de zona amb nens), R-301 (velocitat màxima de 30km/h) i la inscripció Zona Escolar.

 


El Departament d’Ensenyament de la Generalitat és qui té la competència per fer i finançar les obres i actuacions de reforma, ampliació o adequació dels centres educatius. Tot i això, des de l’any 2008, tret d’alguna actuació puntual, la Generalitat no està finançant les obres necessàries. Per aquest motiu, l’Ajuntament està fent un nou esforç econòmic per garantir que els nens i nenes de la ciutat puguin desenvolupar amb normalitat i seguretat el curs escolar.

Edicions locals