Convergència de Mollet no participarà a l’ofrena floral com a mostra de rebuig de l’incompliment del Ple

El grup municipal no participarà a l’acte institucional, tot i que el Partit Demòcrata Català de Mollet (PDC) i la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) sí que entregaran flors al monument a Rafael Casanova.

Els regidors del grup municipal de Convergència han decidit no participar a l’ofrena floral que anualment organitza l’Ajuntament al monument a Rafael Casa-nova durant la Diada de Catalunya. Els convergents han pres aquesta decisió com a mostra de rebuig a l’incompliment anunciat de la moció aprovada al darrer Ple del mes de juliol. Aquesta moció, presentada per Ara Mollet-ERC-MES, demanava que la senyera catalana onegés en solitari als màstics de l’edifici consistorial durant l’11 de setembre.

 


Tot i ser aprovada al Ple, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, anunciava que “per motius de legalitat, aquest acord no es podrà complir”. Des de CDC expliquen que “malgrat que podem entendre el posicionament del PSC respecte a aquesta moció, sobretot tenint en compte que està en contra del procés independentista i que els acords d’aquesta moció els obliga a portar a terme una acció que és il·legal segons la normativa vigent, entenem que els acords de Ple estan per complir-se”. Així doncs, com a mostra de rebuig a aquest incompliment, el grup municipal no participarà a l’acte institucional, tot i que sí que ho farà el Partit Demòcrata Català i la Joventut Nacio-nalista de Catalunya.

 


La moció, aprovada a l’últim Ple amb els vots afirmatius del ponents i de Canviem Mollet, va rebre l’abstenció de CDC que justificava que el contingut polític del text era “poc clar i concret”  i que la moció només assegurava “el vot favorable de CM”. Així doncs, els convergents creuen que “és una moció que permet el posicionament favorable gratuït de Canviem Mollet sense cap tipus d’obligació respecte al procés” i que no hauria de ser així ja que “estem en un estadi del procés de Catalunya i del full de ruta on els posicionament ambigus no tenen cap sentit”.

Edicions locals