L’11 de setembre: el nostre dia

Un any més arriba la festivitat dels catalans i, com és tendència en els darrers anys, els ciutadans surten al carrer per commemorar aquesta jornada i, també, per reivindicar la independència de Catalunya.

 

A Mollet, flors pel monument


L’Ajuntament organitza anualment una ofrena floral al monument a Rafael Casanova. Serà diumenge, a les 12 h, a l’avinguda que porta el mateix nom. Desenes d’entitats, partits polítics i persones a títol individual oferiran flors per commemorar la jornada. També, diverses associacions participaran en l’aixecada de la senyera catalana i oferint actuacions musicals i la tradicional actuació castellera, entitat que també anirà a Barcelona per la tarda.

 

 

 

I la marxa de torxes


La nit abans de l’11 de setembre, a les 23h, l’ANC organitza la Marxa de Torxes. La Plaça Prat de la Riba és el punt d’inici d’aquesta concentració que anirà fins al monument a Rafael Casanova.

 


A punt


I com és habitual no podia faltar la mobilització massiva que l’ANC i Òmnium organitzen per reivindicar el dret de Catalunya a ser lliure. El lema d’enguany és ‘A punt’, frase que mostra que el procés sobiranista està arribant a la seva fi. “L’èxit de la mobilització serà cabdal per manifestar al món que la societat civil estem a punt i que volem que les institucions estiguin preparades per començar la construcció d’un nou país”, expliquen des de l’ANC.

 

 

A Barcelona, reivindiquem la República de les llibertats


La mobilització d’enguany està dividida en 5 circuits que es realitzaran a cinc ciutats diferents: Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i Berga. Cadascuna d’aquestes ciutats reivindicarà un dels pilars fonamentals de la nova República. A Barcelona la mobilització serà des de l’avinguda Diagonal fins a l’entrada de Parc de la Ciutadella.

 

 

El símbol


Centenars de voluntaris repartiran a les diverses ciutats un punt gegant. Així doncs, del punter de l’any passat que senyalava el camí es converteix en un punt que marca el final del mateix. Els colors d’aquest punt dependran de la ciutat. Així, Barcelona es tenyirà de groc, Lleida de verd, Tarragona de blau marí, Berga de vermell i Salt de blau cel.

 

 

El desenvolupament de la jornada


A les 17:14 h les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l’inici de l’acció. Es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental. Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l’efecte d’un batec al ritme de la música. Tot seguit, farà l’acció Berga, després, Salt, Tarragona i Barcelona. Per acabar de culminar l’acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d’aixecar els punts alhora al ritme de la música, mentre les colles castelleres construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la República Catalana.

 


Les inscripcions a Mollet


Fins al tancament d’aquesta edició prop de 300 molletans s’han apuntat per anar amb els autocars de l’ANC de Mollet però fins divendres a les 20h encara es poden realitzar les inscripcions a la seu de l’ANC (al Petit Bulevard), just davant de la parada dels taxis. El preu és de 10 euros.

Edicions locals