El Longarón recupera l’activitat educativa amb els alumnes de 2n de Batxillerat de l’INS Aiguaviva

L’escola Nicolás Longarón va deixar d’acollir alumnes de primària en finalitzar el darrer curs i, després de tasques d’adeqüació durant l’estiu, torna a acollir escolars. Ara, però, els alumnes són de l’INS Aiguaviva que, per manca d’espai, no es poden ub

Dilluns començava el curs escolar i l'Escola Nicolás Longarón, que deixava de funcionar al juny, obria les seves portes per acollir a la seixantena d'alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Aiguaviva que ja no caben a l’edifici situat a la Rambla Pompeu Fabra. Aquesta és la solució provisional que ha trobat el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ja que l'edifici del GIRO, que també és provisional fins que es construeixi un nou centre, ha quedat petit pels prop de 500 alumnes del centre. A més, enguany l'Aiguaviva ha hagut d'incorporar un quart grup d'alumnes de 1r d'ESO.

 


"Els professors que facin classe al nou edifici tindran l'hora anterior o posterior lliure. Si en algun cas no pot ser així, el professor que ve després tindrà l'hora lliure i vindrà una mica més d'hora per cobrir-lo. En algun cas sí que hi ha una mica de solapament però des de l'equip directiu ho resoldrem, per exemple, amb guàrdies", explica en Ricard Sebastià, el director del centre. Així doncs, els alumnes només s’haurà de desplaçar per utilitzar el laboratori, i ja s'ha previst que sigui a última hora. "És un repte per nosaltres tenir dos edificis però des de direcció s'han quadrat molt bé els horaris i ha estat més senzill del que ens pensàvem", explica Marga Pérez, la coordinadora de Batxillerat.

 


Així doncs, una seixantena d'alumnes finalitzen la seva etapa a l'institut en un edifici per ells sols. "Ambdós grups d'alumnes van començar a l'edifici de la Rambla sols, perquè són la primera promoció, i també acabaran sols", explica Sebastià. "Ens agradaria tenir un centre propi però, mentre no arribi i haguem d'estar a l'edifici de la rambla o aquí, la nostra il·lusió és que els alumnes se sentin còmodes i poden fer la nostra feina prestant el millor servei".

Edicions locals