Tot a punt per reivindicar drets en una caminada

L’Assemblea Popular de Mollet és una de les 60 entitats que formen part de la comissió organitzadora de la segona edició de la Marxa pels Drets Socials del Vallès Oriental, una caminada reivindicativa que tindrà lloc el diumenge de la setmana vinent.ñ

Ara fa dos anys es realitzava la primera Marxa pels Drets Social del Vallès Oriental, un esdeveniment organitzat per una trentena d’entitats on van participar unes 400 persones. Aleshores les reivindicacions eren habitatge digne, sanitat i ensenyament públic de qualitat, igualtat de gènere i l’empoderament del paper de les dones, entre d’altres, i enguany se suma la reivindicació dels drets dels refugiats i s’arriba a la seixantena d’entitats participants.

 


“La primera marxa va ser un èxit i ara, després de dos anys, creiem que cal tornar a repetir-la perquè la situació no ha canviat”, explica Àngela Ondiviela, membre de l’entitat Vallès Oriental Feminista, qui explica també que “l’any passat va haver una davallada dels moviments reivindicatius però el capitalisme continua trepitjant els drets socials i hem de tornar a sortir al carrer”. Ondiviela creu que la pèrdua de força dels moviments socials durant el darrer any “pot ser degut a que molta de la gent que participava a les reivindicacions ha accedit a les institucions i molta altra gent confiava que gràcies a les noves incorporacions ho solucionaríem tot, però la realitat no és aquesta i cal tornar a alçar la veu”.

 


La Marxa pels Drets Socials del Vallès Oriental està formada per dues columnes de persones (nord i sud) que sortiran des de Mollet i Cardedeu i arribaran a les 13h a Granollers. Durant el camí i a l’arribada es realitzaran diverses accions reivindicatives. A Mollet, la sortida serà a les 9 h des de la Plaça Pau Casals, on es llegirà un manifest a favor de l’educació pública i en contra del tancament de línies de P3.

Edicions locals