Mollet podrà seguir acollint mitjanes i grans superfícies comercials

Ara Mollet-ERC-MES demanava al Ple una moratòria de les llicències d’obertura però la moció no va prosperar ja que es necessitava la majoria absoluta.

Amb 12 vots a favor, 11 en contra i 1 abstenció, quedava rebutjada al Ple Municipal de dilluns la proposta d’Ara Mollet-ERC-MES on demanaven aplicar una moratòria al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)  per a la creació de noves mitjanes i grans superfícies comercials del món de l’alimentació i productes generals de l’autoservei. Els vots positius eren dels ponents i de Canviem Mollet, els negatius de l’equip de govern, C’s i PP i l’abstenció de Convergència. Tot i obtenir majoria en la votació, la proposta va quedar rebutjada ja que “tots els temes urbanístics han d’aprovar-se per majoria absoluta”, explicava l’alcalde de Mollet, Josep Monràs.

 


Els republicans creuen que “el desequilibri entre el comerç de barri i les grans superfícies ha arribat a un punt insostenible”. Ara Mollet-ERC-MES demana que es realitzi un estudi que analitzi l’impacte de les mitjanes i grans superfícies comercials al municipi i les relacions que es poden extreure del seu contacte amb el comerç tradicional i de barri. La moció també demana que no s’instal·lin més superfícies comercials d’aquestes característiques al municipi fins que s’aprovi el nou POUM. “Si el consumidor pot triar el govern també ho pot fer”, creuen els republicans.

 


Des de l’equip de govern, la regidora d’urbanisme, Mireia Dionisio, creia que “la moció està feta amb falta de rigor” i enumerava diversos motius. “La moció barreja mitjana i gran superfície”, declarava, tot justificant que “a Mollet no tenim cap gran superfícies d’alimentació, l’única que té més de 1.300 metres quadrats és Decatlhon i no pertany a aquest sector”.  També justificava la “falta de rigor” en recordar que la llei diu que “la suspensió de llicències només pot ser d’un any i, com a molt, prorrogable un any més, així que no és possible fer una moratòria ‘sine die’”.  Continuava explicant que “només es poden limitar a nivell urbanístic els usos quan es donin quatre motius: “ordre públic, seguretat pública, salut pública i protecció del medi ambient”. Dionisio finalitzava la seva intervenció dirigint-se als republicans: “Aquesta moció em fa creure que el vostre grup té una obsessió per la paralització econòmica de la ciutat”.

 


El portaveu republicà pensa que “davant la feblesa de les normes urbanístiques, la moratòria es justifica per si sola” i que “es poden buscar fórmules per aplicar-la”.

 


Des de CM es mostraven “confiats que aquesta mesura pugui revertir la situació actual on molts petits comerços es veuen obligats a tancar”.

 


Des de Convergència justificaven la seva abstenció explicant que “la moció no proposa cap pla real per ajudar el petit comerç, no es defineixen eines d’actuació ni mètodes de desenvolupament del comerç de proximitat” i demanava “que es decideixi si cal una moratòria del POUM després d’estudiar-ho”.

 


Ciutadans i PP no utilitzaven el seu torn de paraula.

Edicions locals