Mollet ajudarà als afectats per pobresa energètica

L'Ajuntament va aprovar reduir el 95% de les taxes de residus i escombraries per pal·liar aquesta situació

 

Un dels protagonistes significatius del ple municipal de Mollet del dilluns va ser l'Aliança contra la Pobresa Energètica de Mollet. Una proposta impulsada per aquesta entitat de mesures en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica de reducció del 95% de les taxes de residus i escombraries va rebre el suport unànime de tots els grups municipals.

 

Un grup de persones que portaven cartells amb el lema "Ordenanza 24/2015, van omplir bona part de l'espai dedicat al públic de la sala de plens. Pol Ansó, líder ecologista i activista de l'Aliança Contra la Pobresa Energètica va intervenir en nom de tots ells per fer una petició als grups municipals en el sentit d'aplicar “des de ja” la Llei 24/2015. Ansó va lamentar el fet que "hem tingut de ser les entitats les que han presentat la proposta" i es va adreçar especialment als grups d'ERC, CiU i PP.

 

Als primers, els va recordar que el Govern de la Generalitat "va amb retard" i que tenia molta feina per fer per alleugerir el patiment de moltes famílies. Als segons, els va demanr que deixessin d'impugnar les lleis davant del Tribunal Constitucional. Ansó, al llarg de la seva intervenció, també va demanar un grup de mediació amb les comunitats.

 

Els diferents portaveus municipals que varen intervenir – tots ells per donar el seu vot positiu- van fer també diferents consideracions. Així des d'Ara Mollet- ERC es va recordar que hi ha una reunió pendent de la Taula de la Pobresa Energètica o des de Canviem Mollet es va denunciar els pocs recursos que es destinen des de l'Estat i la Generalitat a rescatar persones amb problemes d'emergència habitacional i que això ho acaben pagant els ajuntaments que són els que si que finalment dediquen diners per resoldre això. "Mollet serà el primer municipi de Catalunya en bonificar la quota de serveis", va apuntar la primera tinent d'alcalde i regidora d'habitatge Mireia Dionisio. Va recordar que Mollet bonifica el 95% de la quota de l'aigua i va comentar que altres ajuntaments fan descomptes molt inferiors.
 

Edicions locals