Dues exalumnes de l'Escola Sant Gervasi segones al Certamen Estatal de Jóvenes Investigadores

Les noies que varen realitzar el treball quan eren estudiants de Batxillerat proposen construir un robot que imita l'acció de caminar

Dues exalumnes de l'Escola Sant Gervasi, Ariadna Clos i la Patrícia Muñoz, han obtingut el 2n premi en el XXIX Certamen Jóvenes Investigadores gràcies al seu treball de recerca "Cames robotitzades: AutomaticHalfbodyWalker" que van realitzar quan eren estudiants de Batxillerat. El Certamen Jóvenes Investigadores és convocat cada any per l'Instituto de Juventud i la Dirección General de Política Universitaria del Ministerio de Educación, Cultura yDeporte.


Les dues noies i el seu tutor, el professor de Tecnologia de l'Escola, en Lluís Jurado, van veure com el jurat triava el seu treball perquè fos defensat públicament la setmana passada en un Congrés celebrat en el Centre Eurolatinoamericano de Juventud de Mollina (Málaga).


El treball "Cames robotitzades: Automàtic HalfbodyWalker" combina l'electrònica i la pneumàtica per construir un robot bípede que imita l'acció de caminar.


"L'objectiu del treball – expliquen des de l'escola molletana- és del de comprendre els diversos moviments que el cos humà és capaç de realitzar quan camina, i crear amb la tecnologia d'una impressora 3D un innovador robot capaç d'imitar aquest moviment. En el mes de març d'aquest any el treball ja va aconseguir guanyar el X Premi UPF de treball de recerca en enginyeria i matemàtica aplicada".

Edicions locals