El CEM dedica les seves XIX jornades al Carnaval de Mollet

Durant aquest cap de setmana el Centre Cultural La Marineta ha acollit l’exposició i diverses ponències i taules rodones sobre el carnaval a la nostra ciutat

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) ha dedicat les seves XIX jornades al Carnaval de Mollet amb diversos actes que han tingut lloc durant aquest cap de setmana al Centre Cultural La Marineta i també al Teatre Municipal Can Gomà. L’objectiu d’aquestes jornades és fer un repàs per la història del carnaval a Mollet, la seva litúrgia i les seves peculiaritats.

 

Durant tot el cap de setmana es van desenvolupar diverses activitats relacionades amb el tema, que es van sumar a l’exposició temporal iniciada el passat 16 de setembre fins al 27 d’octubre on els visitants van poden trobar exposats: cartells, disfresses, fotografies cedides per ciutadans de Mollet i diversos materials emprats durant els actes de carnaval en temps passats.

 

 

A banda de l’exposició, dissabte i diumenge es van dur a terme un conjunt de conferències, ponències i taules rodones dedicades als diferents elements del carnaval molletà. D’aquesta manera el ball de gitanes, el paper de la ciutadania o el disseny d’un carnaval identitari i propi van ser alguns dels temes tractats a l’Auditori del Centre Cultural La Marineta. Alguns dels ponents van ser: Pep Callao, pallasso animador del Carnestoltes, Josep Ramón Bertolín, regidor a l’Ajuntament, Jaume Noró, estudiós del carnaval i mestre i Josep Monràs, alcalde de Mollet, entre d’altres.

 

 

Per tancar les jornades, diumenge el Teatre de Can Gomà va ser l’escenari del concert de carnaval a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mollet, sota la direcció de Josep M. Aparicio, i amb la interpretació de l’Esbart Dansaire de Mollet i els Carnamolles. Durant el concert es va interpretar el Ball del Barraló, tradicional del nostre carnaval.

Edicions locals