Proposen congelar els impostos del 2017

La mesura del govern municipal, que es pot aplicar per cinquè any consecutiu, pot anar acompanyada de diferents bonificacions

El govern municipal proposarà en el proper ple del mes d'octubre congelar tots els impostos i les taxes que depenen del consistori. Així mateix, també de nou, proposaran un increment de les bonificacions per a les famílies més vulnerables i la introducció de noves mesures per intentar afavorir l'accés a l'habitatge.

La proposta del govern municipal per les ordenances fiscals del 2017 aplicarà, per cinquè any consecutiu, la política de congelació dels impostos i taxes sobre els que té competències i, alhora, també incrementar les bonificacions a les famílies o persones més vulnerables i augmentar les bonificacions per renda.

En la mateixa línia, s'introdueixen noves mesures per afavorir l'accés a l'habitatge com ara la taxa per habitatges buits, associada als processos d'inspecció necessaris per declarar un habitatge buit i incentivar la seva incorporació a la borsa de lloguer social. És una taxa que afectarà els pisos de grans tenidors que portin com a mínim 2 anys desocupats sense cap causa justificada.

Amb l'objectiu d'afavorir la generació d'ocupació i la implantació i el desenvolupament de l'activitat econòmica, s'amplien les bonificacions i exempcions. D'altra banda, seguint amb les polítiques adreçades a la promoció i sensibilització mediambiental, s'aplicaran bonificacions als impostos per a vehicles sostenibles, l'impost d'activitats econòmiques (IAE), o el d'obres (ICIO), entre d'altres.

Així mateix, el govern municipal té previst la incorporació d'ajuts que estan vinculats a les ordenances fiscals, que s'aprovaran amb el pressupost municipal per a 2017.

Edicions locals