La gestió de Gallecs dona un nou pas endavant

El Govern ha donat el vistiplau per a la incorporació de l'Incasòl al consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs, així com per a la modificació dels seus Estatuts

El Govern ha donat el vistiplau per a la incorporació de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) al consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs, així com per a la modificació dels seus Estatuts. Finalitza així la contradicció que el propietari dels terrenys de l'espai no fos membre del consorci del Parc.


Fins ara, el consorci, que n'és l'òrgan gestor, estava format per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i els ajuntaments de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, i Montcada i Reixac. Així, la incorporació de l'Incasòl ha fet necessària la modificació del text estatutari del consorci per adaptar-lo a la nova realitat en compliment de la normativa vigent.


Concretament, es modifiquen 19 articles i entre les modificacions dels estatuts aprovades pel Govern hi ha la introducció del vot ponderat i algunes altres novetats organitzatives que permetran un funcionament més àgil dels òrgans de govern del consorci, així com l'actualització dels noms dels departaments de la Generalitat, i d'algunes referències legislatives.


Gallecs és espai protegit des del 2009. Actualment té una superfície de 698,91 hectàrees. L'Incasòl és el propietari dels terrenys, mentre que la gestió i manteniment és a càrrec del consorci de Gallecs.

Edicions locals