3.000 euros de solidaritat per Haití

L'Ajuntament de Mollet col•labora en la reconstrucció de les zones afectades per l'huracà Matthew

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat fer una aportació econòmica al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del que en forma part, per col·laborar en la campanya adreçada a pal·liar els efectes que ha provocat aquest mes d'octubre l'huracà Matthew al seu pas pel Carib. D'aquesta manera, Mollet respon a la crida que ha fet el Fons Català als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.


L'import que destina l'Ajuntament és de 3.000 euros que aniran destinats a atenuar les dramàtiques afectacions que han sofert Haití, Cuba i la República Dominicana, que són els països amb els quals treballa el Fons Català en aquesta campanya.


La campanya s'adreça a combatre i reduir l'impacte d'aquesta catàstrofe natural sobretot limitant l'augment de nombre de víctimes i danys econòmics.


L'Ajuntament de Mollet és membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament des de finals del 2015, any des del qual la regidora de Solidaritat i Cooperació, AnaMaría Díaz, forma part de l'executiva com a vocal.
Tot i que les dades no són definitives, es calcula que a Haití han mort més de 300 persones i segons l'OMS, hi ha 152.000 desplaçats i més de 29.000 habitatges i infraestructures públiques han estat destruïdes.
A Cuba, 900.000 persones han estat evacuades i a la República Dominicana l'huracà ha provocat més de 35.000 desplaçats en famílies d'acollida i més de 3.000 habitatges afectats.

Edicions locals