Es constitueix el Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet

El Consell vol donar veu i representació dels interessos ciutadans a l'entitat

Aquest dimecres es va constituir el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Vallès de la Fundació Sanitària Mollet. Aquest òrgan de participació institucional, que veu la llum a instàncies del vicepresident de la Fundació i alcalde de Mollet, Josep Monràs, neix amb la voluntat de ser veu i representació en el territori dels interessos ciutadans a l'entitat. Aquesta revisió es fa en el marc de la revisió del Pla estratègic que la Fundació porta a terme durant el darrer trimestre d'enguany per definir les línies marc d'actuació durant el 2017-2020.

El Consell el formen els alcaldes i alcaldesses de les poblacions referents de la Fundació Sanitària, municipis de La Llagosta, Parets, Martorelles, Sant Fost, Santa Maria de Martorelles, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Caldes, Sant Feliu de Codines, Gallifa i Mollet del Vallès, a més del President de l'entitat, Martí Fabré, i tindran una periodicitat semestral. La primera reunió constitutiva s'ha fet al terme municipal de Parets, i ha servit per analitzar i valorar la realitat dels serveis sanitaris i socials que la Fundació aporta al territori en clau de proximitat de serveis, i per fer propostes de futur per al Pla Estratègic 2017-2020.

Entre les realitats destacades, els alcaldes i alcaldesses han reconegut l'esforç de la Fundació per transformar i millorar la realitat dels serveis socials i mèdics especialitzats del territori els darrers anys, i han posat especial accent en la proximitat i continuïtat com a valors que ofereix la Fundació, tot i recordar que queden pendents millores reivindicades de temps com l'atenció urgent o la informació que reben els conciutadans.

Aquest òrgan completa la xarxa participativa que manté i desplega la Fundació Sanitària, a través del Consell de Participació Ciutadana, els Consells consultius de les residències i el patronat de la seva Fundació benèfica "El Roure del Vallès", a més de les comissions mixtes de treball amb l'Atenció Primària de Salut i la seva participació en els Consells Municipals de Salut del territori.

El Pla Estratègic 2017-2020 estarà enllestit el primer trimestre 2017 i recollirà la participació de més de deu taules de participació de tots els agents interns i externs que presten i reben serveis, i que interactuen amb la Fundació: professionals, sindicats, patronat, entitats socials, universitats, alcaldes i alcaldesses, Consell de Participació Ciutadana, atenció primària, proveïdors de serveis, aliances estratègiques, entre d'altres.

Edicions locals