El ple aprova congelar els impostos municipals del 2017

També incorporen noves bonificacions per famílies de renda baixa i mesures per estimular l’activitat econòmica

El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir dijous les ordenances i preus públics per 2017, presentades pel govern municipal, amb el suport de Ciutadans, Convergència i el Partit Popular; l'abstenció de Canviem Mollet i l'únic vot en contra del grup municipal d'Ara Mollet-ERC-MES.
Els trets més destacats de les ordenances pel 2017 són la congelació dels impostos municipals, l'augment de bonificacions per a famílies amb renda més baixa i el paquet de mesures destinat a reactivar l'ocupació, l'activitat econòmica i comercial i també la sostenibilitat. Les ordenances també incorporen noves mesures per afavorir l'accés a l'habitatge i augmentar la bossa de lloguer social. Les ordenances incorporen aportacions de tots els grups, excepte Ara Mollet-ERC i també algunes propostes realitzades per plataformes ciutadanes.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs a la sessió plenària va explicar que "les ordenances per 2017 incorpora més de 150 bonificacions i ajuts que tenen quatre grans objectius: donar suport a les famílies més vulnerables de la ciutat, creació d'activitat econòmica i comercial, generació d'ocupació i accés a l'habitatge".

La congelació dels impostos, per cinquè any consecutiu, situa la pressió fiscal dels ciutadans i ciutadanes de Mollet per sota de la mitjana dels municipis de la província de Barcelona.

Seguint els mateixos criteris dels darrers anys, el govern municipal aplicarà bonificacions a totes les persones amb més dificultats. L'Ajuntament preveu destinar més de 3 milions d'euros per ajuts i bonificacions per totes aquelles famílies que més pateixen la crisi econòmica.

Concretament, cal destacar les bonificacions per raons de renda en la taxa de subministrament d'aigua del 95% per afrontar situacions d'emergència en l'àmbit de l'habitatge i pobresa energètica que es destinarà, entre d'altres, a totes les persones que tinguin un informe d'exclusió residencial.

Aquestes ordenances incorporen també noves mesures per afavorir l'accés a l'habitatge com ara la taxa per habitatges buits, associada als processos d'inspecció necessaris per declarar un habitatge buit i incentivar la seva incorporació a la borsa de lloguer social. És una taxa que afectarà els pisos de grans tenidors que portin com a mínim 2 anys desocupats sense cap causa justificada.

Pel que fa a la reactivació econòmica, amb l'objectiu de promoure l'apertura de nous negocis a la ciutat, es redueix l'import de les taxes per obertura de negoci de la gran majoria d'activitats comercials i de serveis. A més, també baixa en un 50% l'import de la taxa en el traspàs d'activitats.

Les ordenances aprovades pel Ple per 2017 també consoliden les mesures de foment de contractació de treballadors i les bonificacions per a emprenedors i aturats que ja es contemplaven anteriorment.

Per tal de promoure una ciutat sostenible, les ordenances incorporen un paquet de bonificacions verdes entre les quals destaca la bonificació de l'impost de vehicles en el cas dels vehicles híbrids que s'incrementa del 50 al 75%.

Finalment, cal remarcar la incorporació d'una nova taxa per empreses de telefonia mòbil per l'ús de l'espai públic de la ciutat i la modificació de l'ordenança de tinença d'animals de companyia que incorpora les analítiques d'ADN per una millor identificació dels animals que permetrà evitar abandonaments i identificar conductes incíviques dels propietaris.

Edicions locals