Objectiu: digitalitzar els polígons industrials

L'Associació Àmbit B30 i la Diputació de Barcelona sumen esforços per digitalitzar la xarxa tecnològica del territori

Digitalitzar la xarxa tecnològica del territori, especialment, els polígons industrials, és una prioritat per l'Associació Àmbit B30 que lidera Mollet. La setmana passada es va reunir la Comissió Executiva de l'entitat que agrupa diversos municipis dels dos vallesos amb la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa. En aquesta trobada el president de l'Associació, i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs va plantejar quines són les necessitats del teixit econòmic de l'entorn B30 i es va acordar treballar conjuntament amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per tal de digitalitzar la xarxa tecnològica del territori, especialment, els polígons industrials.

En aquesta reunió, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, va manifestar la implicació d'aquesta entitat supramunicipal amb l'Associació Àmbit B30 des dels seus inicis per tal d'aconseguir que el territori de la B30 s'elevi a un nivell productiu superior i per aconseguir-ho "un dels elements fonamentals és la digitalització de la xarxa tecnològica". En aquest sentit, la Diputació de Barcelona incorporarà als pressupostos del 2017 una partida econòmica per fer el desplegament tecnològic, especialment als polígons industrials. En aquest sentit, Mercè Conesa va afirmar que "la Diputació vol invertir en el territori i aquesta digitalització del territori n'és un exemple; una digitalització que és necessària però ha d'anar acompanyada, imprescindiblement, de les indústries i les empreses de l'entorn".

L'Associació Àmbit B30, tal com va explicar el seu president, Josep Monràs, és l'única associació de tot el país que engloba administracions públiques, empreses, centres de recerca tecnològica, universitats, etc. I totes "amb un objectiu principal: incrementar l'activitat econòmica de l'eix de la B30". Un dels elements pels quals passa aquesta millora de l'activitat econòmica és una bona mobilitat de mercaderies, de treballadors i de dades. Per això, "l'Associació Àmbit B30, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya estem treballant conjuntament per digitalitzar la xarxa tecnològica del territori i oferir als centres productius, empreses i sector industrial una mobilitat de dades òptima i una millora de la competitivitat de l'eix B30".

Edicions locals