Carles Puigdemont tasta la millor coca de Catalunya

El Forn i Pastisseria Prat de Mollet va guanyar el concurs a la millor coca dolça

El passat divendres 11 de novembre el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la Consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Neus Munté, van rebre la millor Coca de Forner de Catalunya, elaborada pel Forn i Pastisseria Prat de Mollet. La Coca de Can Prat va ser la guanyadora del concurs de "Les nostres millors coques" organitzat per Catalunya Ràdio i pel Diari Ara.
El concurs va tenir lloc el passat mes de juny a Sant Julià de Vilatorta (Osona), on s'hi van presentar un centenar de coques dolces convocades a la plaça del poble després d'haver fet una selecció prèvia de les 800 presentades a concurs. La final comptava amb un jurat professional, presidit pel cuiner d'Estrella Michelin, Nandu Jubany, acompanyat d'experts en el món de la gastronomia com el pastisser Oriol Balaguer o el crític gastronòmic Pep Palau.

Des del Forn i Pastisseria Prat encara expliquen que estan emocionats:"Quan vam arribar a la Plaça vam veure que hi havia molt nivell, no esperàvem guanyar", confessa Ivette Prat, representant de la tercera generació de la fleca. "El jurat era molt professional i valorava aspectes molt tècnics; per exemple, el primer que van mirar va ser el cul de la coca, per veure com s'havia enfornat, ja que es tracta d'una coca d'entre un metre vint i metre quaranta i és difícil d'enfornar amb pala". D'altra banda "també es van fixar en els alvèols de la massa, si els pinyons eren de qualitat... No només es miraven el gust i l'aspecte", assenyala.
La coca de forner guanyadora s'elabora des de fa més de 60 anys, sempre amb procediments totalment artesans i seguint fil per randa la fórmula creada fa més de mig segle pel forner Josep Prat. Es caracteritza pel seu procés d'elaboració "processos de fermentació llargs i molts plecs que requereixen dedicació, tot fet a mà, com ho feia el nostre avi. De fet, l'enfornem amb pala de fusta en el mateix forn antic on ho feia ell", expliquen des del Forn Prat.

Edicions locals