El pàrquing públic de Joan Miró es queda sense places

Quatre anys després de la seva municipalització s'ha pogut llogar tots els espais d'aparcament

El pàrquing públic de la Plaça Joan Miró, al barri de la Plana Lledó, ha posat el cartell de complet set anys després de la seva inauguració i quatre anys després de la seva municipalització. Finalment, segon ha informat l'Ajuntament, s'han llogat la totalitat de les places que encara estaven disponibles, concretament 120.
D'aquesta manera l'Ajuntament de Mollet dóna per finalitzada la comercialització d'aquest pàrquing que es va construir per solucionar els problemes d'aparcament d'aquest barri.

De les 245 places útils que té l'aparcament municipal, se'n van posar a lloguer 149. La resta de les places que no es van posar a lloguer es fan servir per a dipòsit de vehicles i per al servei de la grua municipal.

El pàrquing de Joan Miró, el va construir l'empresa Pasquina, SA, i es va inaugurar l'any 2009. L'empresa també es va fer càrrec del cost de la reurbanització de la plaça que hi ha a sobre l'aparcament. En el conveni firmat l'any 2007 entre l'empresa i l'Ajuntament s'acordava que l'Ajuntament s'havia de fer càrrec del cost de totes les places que no s'haguessin pogut vendre en el termini de cinc anys. A conseqüència de la crisi econòmica que va esclatar amb virulència el 2008, l'empresa no va poder vendre cap plaça d'aparcament. L'empresa va afirmar que era pels alts preus de les places, però l'Ajuntament va responsabilitzar d'aquesta falta de vendes a la mala gestió de Pasquina.
L'Ajuntament de Mollet, però, no va tenir altre remei que complir el conveni i l'any 2012 va arribar a un acord per pagar els 3.862.200 euros que va costar l'aparcament en un termini de 5 anys. L'Ajuntament també va posar en marxa el servei públic per gestionar directament l'aparcament.

L'Ajuntament, a partir d'aquest moment, va renunciar a vendre els espais i va optar per llogar-los. Per fer-ho, al llarg d’aquests quatre anys, ha  llençat diverses campanyes amb tarifes molt atractives.

Edicions locals