El jutjat de Mollet seguirà atenent a les víctimes de violència de gènere

El Departament de Justícia rebutja la proposta de cedir les seves competències a altres òrgans judicials

La Junta de Portaveus de Mollet ha mostrat de forma unànime la seva satisfacció pel fet que, finalment, el Departament de Justícia no hagi acceptat la proposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i no se suprimeixin un seguit de Jutjats de Violència sobre la Dona, com ara el de Mollet, que, amb l'excusa de la territorialització i la comarcalització, es proposava que cedissin les seves competències a altres jutjats.

A partir d'aquesta decisió, comunicada aquest novembre pel Conseller de Justícia, Carles Mundó, a l'Ajuntament de Mollet del Vallès, la Junta de Portaveus vol manifestar la seva satisfacció pel fet que el jutjat de Mollet seguirà mantenint competències de violència de gènere i, alhora, reclamar una adequada dotació de recursos humans i econòmics que garanteixin un òptim funcionament dels serveis.

Per altra banda, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mollet ha decidit adherir-se de forma unànime al Manifest Institucional del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones que es recorda aquest divendres.
Amb aquesta adhesió al Manifest Institucional, l'Ajuntament de Mollet vol denunciar "les violències sexuals com a màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones". En aquest sentit, tal com s'expressa al Manifest, l'Ajuntament també vol denunciar que, malgrat els progressos respecte de la igualtat formal entre dones i homes, les violències sexuals no són socialment contestades de manera contundent.

Edicions locals