Salut es compromet a solucionar els problemes d'atenció als infants de Mollet

La Plataforma en Defensa de la Sanitat arranca a la Generalitat un compromís per reduir les llistes d'espera de rehabilitació

La reunió realitzada aquest dimarts entre els representants de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i els responsables de la regió sanitària de Barcelona-Vallès Oriental ha donat els seus fruits. La Plataforma, segons ha explicat, ha rebut un compromís de reducció de les llistes d'espera de rehabilitació i d'una millora de l'atenció pediàtrica a la ciutat. Concretament, des de Salut s'ha informat que pròximament quedarà restablerta la normalitat del servei del CAP de Plana lledó-Can Borrell amb la incorporació de dos pediatres substituts. El servei de pediatria havia quedat molt afectat per la recent baixa d'un dels pediatres que ha coincidit també amb unes vacances d'un altre metge responsable de l'atenció als infants. Això provocava que molts nens fossin derivats a urgències de l'Hospital.
Els representants de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès s'han reunit aquest dimarts amb Joan Puigdollers gerent de l'àmbit metropolita, la directora de sector Aurora Dueñas i la responsable territorial Araceli González.
La reunió, segons expliquen des de la Plataforma s'ha realitzat en un ambient "de col·laboració i coincidència en les problemàtiques plantejades per la nostra plataforma". Expliquen que els responsables de Salut han coincidit que el problema de les llargues llistes d'espera en rehabilitació és a causa del contracte amb Fisiogestión i la falta de pressupostos de la Generalitat. En aquest sentit la Plataforma ha obtingut el compromís del departament de Salut que un cop aprovats els pressupostos s'ampliï en un 20% els pacients concertats. Això podria suposar que s'atendran uns 600 pacients més dels actuals 3000 a l'any. Aquesta mesura s'aplicaria un cop s'ampliï el contracte amb la concessionària del servei, Fisiogestión tant per a l'atenció primària com hospitalària i comportarà una reducció de les actuals llistes d'espera.
La Plataforma ha manifestat que el servei de rehabilitació és manifestament millorable pel que fa a l'atenció als pacients. Salut ha contestat que "en prenen nota" i s'han compromès a comprovar-ho.
La Plataforma també ha proposat per fer la Rehabilitació al local propietat d'INSS que quedarà lliure un cop entri en funcionament el nou edifici de la Seguretat Social en el centre de Mollet. Es proposa que aquest sigui cedit al I'ICS i que aculli la Rehabilitació derivada de l'Atenció Primària. Segons la Plataforma els responsables de Salut estan d'acord que el local sigui traspassat a l'ICS "però ja estudiaran a quins serveis poden implantar d'acords amb el territori".
La Plataforma, per altra banda, valora positivament les jornades sanitàries que la setmana passada es va anunciar que es faran l'any vinent sobre l'anàlisi i reflexió de la Sanitat Pública a Mollet i el Baix Vallès. La Plataforma creu que en aquestes jornades "és imprescindible la participació de tots els agents".

Edicions locals