5 ciutats europees liderades per Mollet signen a la ciutat una Carta d'Intencions

Les ciutats de quatre països diferents es comprometen a vetllar per la qualitat de vida dels seus ciutadans

Les 5 ciutats que foment part del projecte European Green Leaf Network van signar divendres a Mollet del Vallès una Carta d'Intencions amb la que es comprometen a vetllar per la qualitat de vida dels seus ciutadans i preservar el medi ambient. Aquesta xarxa, que compta amb el suport de la Comissió Europea, està formada per ciutats que han guanyat o han estat finalistes de l'European Green Leaf.

D'aquesta xarxa en formen part Mollet del Vallès, que ha liderat i presideix el projecte, i Torres Vedras (Portugal), com a guanyadores del guardó European Green Leaf 2015, Ludwigsburg (Alemanya) i Cornellà de Llobregat com a finalistes i Galway (Irlanda del Nord) com a guanyadora de l'any vinent.

El seu objectiu, sota l'empara de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, és crear una plataforma de comunicació per intercanviar experiències, compartir bones pràctiques i aplicar models de projectes comuns entorn del medi ambient, la sostenibilitat i qualsevol tipus d'actuacions que contribueixin a millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, de la signatura d'aquest protocol "el més important és que els governs d'aquestes ciutats ens comprometem a treballar en xarxa pel medi ambient i la sostenibilitat i això, en definitiva, és treballar pensant a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes".

Per la seva banda, l'alcalde de Torres Vedras, Carlos Manuel Antunes, ha dit que espera seguir treballant conjuntament amb Mollet en altres projectes afegint que "m'ha sorprès especialment l'aposta de Mollet per la producció ecològica i de proximitat i el fet d'introduir aquests productes locals a les escoles potenciant els hàbits saludables".

Durant la jornada l'alcalde de Torres Vedras va signar al Llibre d'Honor de la Ciutat. Carlos Manuel Antunes va rebre de l'alcalde de Mollet, l'obsequi d'una dona d'Aigua.

Més enllà d'haver estat les dues primeres ciutats a ser nomenades ambaixadores verdes europees, també tenen en comú formar part de la xarxa Civinet Espanya – Portugal en la que diferents ciutats, universitats, parcs tecnològics i empreses intercanvien experiències en mobilitat sostenible, estalvi energètic i reducció d'emissions.

Edicions locals