La Rua de Jocs catalans ja té guanyadors

La campanya ha tingut 160 participants i s'han presentat més de cent jocs diferents

El dimarts 13 de desembre es van lliurar els obsequis Premi Rua de Jocs organitzat pel Servei Local de Català de Mollet. La Rua de jocs ha estat un concurs, en què cada participant ha explicat a què jugava quan era petit, a què juga ara o a què jugaven els seus pares o avis quan eren petits. Calia explicar el joc i com s'hi juga o s'hi jugava. Els jocs i les persones premiades ha estat La baldufa, Raúl Herrera Indiano, Escola Can Besora (1r premi júnior); Un dia de bèlit, Balbina Camp Plans (1r premi adult); La taba, Aitana Ortega Sánchez, Escola Can Besora (2n premi júnior) i La imaginació, Francesca Orga Coll (2n premi adult)

La iniciativa està emmarcada en la campanya, I tu jugues en català?, que té per objectiu contribuir a potenciar l'ús de la llengua catalana en aquest sector i donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català, potenciar-ne l'ús i el consum.

La campanya ha tingut 160 participants i més de cent jocs diferents que han fet que el jurat es trobés en un autèntic tripijoc a l'hora de triar. Hi han participat alumnes de 5è i 6è de l'Escola Can Besora, l'Escola Salvat Papasseit i l'Escola Sant Vicenç, i també alumnes del Centre de Formació d'Adults, dels cursos de català per a adults, parelles lingüístiques i públic en general, que ens han ajudat a fer la rua de jocs molt més extensa.

Com que el jurat ha considerat que s'ha de reconèixer la participació, la bona feina i la recuperació de jocs antics a tothom, s'ha fet un diploma de reconeixement personalitzat a cada participant i gràcies a la col·laboració del Museu Abelló i de l'Ajuntament de Mollet, es premiarà a tothom, també, amb una entrada gratuïta al Museu i a la Casa Abelló que es podrà utilitzar fins al 30 de març de 2017.

Edicions locals