Picabaralla entre el PSC i Ara Mollet pels pressupostos

Els independentistes avancen que el seu vot als comptes del 2017 serà negatiu

Picabaralla entre Ara Mollet- ERC-MES i el PSC de Mollet sobre els pressupostos del 2017 que se sotmetran a aprovació la setmana que ve. Els republicans han fet públic aquest dimarts un dur comunicat on retreuen al Govern del PSC que "no hi ha voluntat de pactar els comptes" amb el seu grup i, després d'exposar diverses deficiències que troben en els pressupostos, avancen que el seu vot serà negatiu. Poques hores després, el Grup del PSC ha contestat als republicans i ha negat que no tinguin voluntat de diàleg amb aquest grup – de fet afirmen que han tingut amb ells dues reunions- i afirmen que els independentistes d'Ara Mollet "menteixen". També els acusen de mantenir un "tarannà inquisidor, sectari i dictatorial" amb el seu partit.

 

COMUNICAT D’ARA MOLLET-ERC-MES

-Des d’Ara Mollet – ERC – MES hem intentat dialogar amb el govern, en reunions cordials però gens efectives per part seva. No hi ha la voluntat de pactar els comptes amb els grups d’esquerres del Consistori.

-No ens queda gens clar si els acords assolits al ple i votats majoritàriament estan contemplats als Pressupostos ni si la voluntat del Govern és de complir els acords.

-No tenim encara la documentació total dels Pressupostos: ni la Memòria, ni tampoc la relació de llocs de treball, on es pot analitzar les polítiques de personal de l’Ajuntament de Mollet, bàsiques per entendre què es vol fer.

-El fet d’allargar l’aprovació dels Pressupostos i de no ser presentats al novembre ha estat una pèrdua de temps i un sainet que ens sembla que han muntat els partits que donen suport al Govern del PSC, perquè a una setmana de la celebració del ple per la seva aprovació seguim sense tenir la relació completa de documents que s’han d’aprovar.

-Ens trobem amb uns Pressupostos continuistes, que no aborden noves situacions, i que no creen noves polítiques d’igualtat entre la ciutadania.

-Ens trobem amb uns Pressupostos que es venen parcel·les públiques per ubicar-hi grans superfícies que perjudiquen el comerç local.

-Ens trobem amb uns intents de participació que no entren en el fons de les noves pràctiques a l’hora de fer polítiques participatives i inclusives de la ciutadania.

-Ens trobem amb un nivell d’inversions petit i gens concret ni per a aquest any ni per als 3 anys propers.

-Ens trobem que després de portar a votació unes Ordenances Fiscals fa 2 mesos (on el nostre grup va votar-hi en contra) avui es diu que sí que es va sol·licitar la pujada de l’IBI a l’Estat, després es diu que es modificaran els tipus perquè realment no s’apugin, per al cap d’unes hores dir que l’increment de recaptació (?!) serà per serveis socials. I que aquestes modificacions de l’IBI ja havien estat pactades pels 4 partits que donen suport al Govern (PSC, C’s, CiU i PP) a l’octubre, enganyant al Ple i a la ciutadania. Curiosament el nostre grup va preguntar per aquest tema específicament en una de les reunions amb el regidor d’Hisenda per parlar del Pressupost no fa ni una setmana i se’ns va negar que s’hagués sol·licitat cap pujada ni que això tingués cap mena de repercussió en el rebut final. Després d’aquesta allau de declaracions contradictòries només podem pensar en dues possibilitats: o el govern del PSC no sap què fa i canvia les decisions de manera improvisada o una vegada més (ja no ens sorprèn) ens menteix i enganya descaradament.

-Demanem al PSC que rectifiqui les aliances. I sobretot demanem a CiU que vigili molt bé amb qui pacta aspectes essencials quan el 2017 ha de ser un any crucial per al país i ells hi estan compromesos a nivell nacional però no localment (recordem que el Ple ha aprovat alguns temes per majoria i que no s’han acomplert: per exemple que la senyera onegi en solitari l’11 de setembre; o recentment que l’Ajuntament de Mollet doni suport al referèndum que ha d’organitzar el Parlament i que l’alcalde va dir que no compliria).

-No volem ser còmplices d'uns pressupostos caducats que no resolen les necessitats de la majoria dels ciutadans de Mollet i que persisteixen en mantenir les desigualtats i els interessos d'uns pocs i intenten. Nous partits com C's, que no han tingut mai responsabilitats de govern a la ciutat i que s'han presentat com a canvi, s'adonaran que han quedat atrapats pel discurs de sempre d'un PSC en decadència i una Convergència en procés de desaparició. Aquests pressupostos s'aprovaran perquè existeix "el pacte dels 13", no perquè siguin els pressupostos que es mereix Mollet. 

-Estem a l’expectativa de la documentació que encara ens manca i del que ens diran els diferents grups el dia del Ple, però de moment el nostre vot serà negatiu.

 

LA RESPOSTA DEL PSC

 

Els i les socialistes després de llegir el comunicat sobre pressupostos d’AraMollet- ERC-MES manifestem que:

La regidora-portaveu del nostre grup i el regidor d’Economia han mantingut dues reunions per parlar de pressupostos amb dos regidors del grup d’AraMolletERCMES- Sr.Oriol López i Sra. Marta Vilaret-. Concretament les reunions van ser:

-          15 de novembre, per explicar els criteris generals que hi hauria a l’esborrany de pressupostos.

-        29 de novembre: Els dos regidors van manifestar que encara no s’havien mirat l’esborrany dels pressupostos, tot i que ja feia 8 dies que el tenien, i que per això les úniques preguntes que va fer aquests dos regidors van ser:

A)    On es posaria la rèplica del pont que hi havia a Riera Seca

B)     Com estava el tema de Baptisteri de l’Església de Sant Vicenç

C)     Com s’aplicaria a l’Ajuntament la proposta de prova pilot de reforma horària

Des de llavors fins ara, aquest grup no s’ha tornat a posar en contacte amb cap membre del Govern Local , i per tant a hores d’ara no sabem, si s’han mirat els pressupostos.

 

Per tant, com ja ens van tenint acostumats, el grup municipal d’AraMollet-ERC-MES, menteix deliberadament al dir que les reunions van ser “gens efectives” per part dels dos regidors socialistes, i els hi aconsellem que es busquin una altre excusa a l’hora de justificar el seu vot negatiu, perquè Esquerra Republicana a Mollet mai han votat SÍ a uns pressupostos.

 

És per això, que també li demanem al grup d’Ara Mollet-ERC-MES que canviïn la mirada rància i caduca de fer oposició a la que ja ens tenen acostumats. Estem convençuts que el que esperen almenys molts dels i de les votants d’aquest grup municipal, en el qual hi ha un regidor treballant en dedicació exclusiva i un altre a dedicació parcial a l’Ajuntament, no és que es voti que sí a uns pressupostos, sinó que almenys facin una o més propostes per parlar-ne, debatre i mirar d’arribar a acords.

AraMollet-ERC-MES, torna a ser l’únic grup municipal a no fer cap proposta de treball pels pressupostos2017, així com també va passar a les ordenances fiscals. Ser d’esquerres no només és un títol, s’ha de demostrar en aportacions i propostes, i a hores d’ara encara s’està esperant la primera.

 

Per últim, des del nostres valors socialistes que orienten el bon funcionament de la ciutat, no podem fer més que lamentar el tarannà inquisidor, sectari i dictatorial que tenen reiteradament amb el grup socialista al Govern local -segurament per no ser independentistes-, i, també, amb la resta de grups; amb advertiments com el què han escrit, dient literalment que “CIU vigili molt bé amb qui pacta”.

 

Edicions locals