33 joves amb feina en acabar un programa d'EMFO

67 nois i noies varen recollir els diplomes del Programa Joves per l'Ocupació

Aquest dilluns 12 de desembre, 67 nois i noies varen recollir els diplomes del Programa Joves per l'Ocupació de la mà del regidor d'Ocupació i d'Educació de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, RaúlBroto. Més de la meitat dels 80 participants han tornat a estudiar, i 33 han trobat feina. L'acte de lliurament es va fer a l'IES Aiguaviva de Mollet.

Els joves que hi ha participat tenen entre 16 i 24 anys i han rebut 300 hores de formació professional en un dels itineraris següents: estètica, cambrer, comerç, cuina i magatzem. Un total de 64 alumnes han realitzat pràctiques en empreses i, per tant, han pogut aplicar i ampliar els coneixements adquirits en un entorn real.

Al llarg dels 15 mesos que dura el programa, EMFO tutoritza els participants per fer un seguiment de la formació, optimitzar la recerca de feina... Actualment, 33 dels joves beneficiats pel programa s'han inserit al mercat laboral, 8 dels quals al lloc on han fet les pràctiques.

Un altre dels objectius del Programa Joves per l'Ocupació és reenganxar els nois i noies a la formació reglada. En aquests moments, una cinquantena d'alumnes estan matriculats a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) o a l'Escola d'Adults per obtenir el graduat en ESO. En total, 39 dels joves han reprès els estudis.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu.

Edicions locals