Mollet destinarà 1,8 euros a millorar els espais públics

El Ple municipal va aprovar els pressupostos del 2017 que superen els 60 milions d'euros

El Ple de Mollet va aprovar aquests dilluns amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, Ciutadans, CDC i el PP i els vots en contra de Canviem Mollet i Ara Mollet– Esquerra- MES, els pressupostos municipals del 2017. El pressupost de 60.193.073 euros – entre Ajuntament i ens locals- implica una lleugera expansió en relació a la d'aquest any i creix un 2,7%. Les principals claus del pressupost són significatius increments en les partides destinades a ajudes socials (un 7% més), l'augment en un 10% de les polítiques destinades a la generació d'ocupació i les polítiques econòmiques i també és 1,8 milions que es destinaran a inversions en espais públics. Cal assenyalar que d'aquesta quantitat, 100.000 euros seran assignats directament pels ciutadans per mitjà d'un procés participatiu.

En el camp dels serveis socials tot incrementant gairebé un 7% les partides destinades a ajuts socials i a beques de llibres i menjador que complementen les que ja atorguen les administracions competents; d'aquesta manera, l'Ajuntament assegura un suport econòmic per a les famílies que més ho necessiten. També cal destacar el reforç dels serveis d'atenció als i la incorporació de nous programes com, per exemple, un sistema pioner de telealarma amb localització GPS per a gent gran o l'ampliació de la instal·lació de desfibril·ladors a diferents equipaments de la ciutat.

Pel que fa a polítiques d'habitatge s'incrementa aquesta partida per tal de dur a terme, entre altres accions, l'incentiu per incrementar la borsa de pisos per a lloguer social, la supressió de barreres arquitectòniques, la rehabilitació d'habitatges i l'adquisició d'habitatge social, a més de la mediació amb famílies en risc d'exclusió habitacional.

El Pressupost preveu incrementar prop d'un 10% els recursos destinats a polítiques orientades a la reactivació econòmica i generació d'ocupació.A més, aquest pressupost recull un augment dels recursos destinats a impulsar la creació d'ocupació, la inserció laboral i l'emprenedoria i a programes que fomentin el cooperativisme.

El pressupost municipal aprovat per 2017 contempla 1.800.000 euros en inversions que es destinaran a la millora dels espais públics i equipaments de la ciutat. Algunes de les accions previstes són les actuacions de millora dels patis d'interior d'illa de Plana Lledó, del passatge Cesc Bas, l'adaptació de voreres, passos de vianants i/o reasfaltats de diferents carrers de la ciutat.

Pel que fa a la mobilitat també es preveuen recursos destinats a la posada en funcionament d'un nou bus híbrid o el foment de la bicicleta com a mètode de transport, tot creant les condicions d'infraestructures, de gestió del trànsit i educació viària.

A més aquest pressupost per a 2017 preveu altres actuacions com per exemple: el reforç del servei de neteja de pintades, la substitució progressiva d'arbres plataners als indrets amb major concentració, un estudi del sistema de prestació del servei d'abastament d'aigua o actuacions adreçades a la millora de l'eficiència energètica.

Edicions locals