El Departament d'Ensenyament deixa Parets sense un cicle formatiu

A partir del pròxim curs, el grau mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques es portarà a terme a Mollet

 

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha decidit tancar el cicle formatiu de grau mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, que s'imparteix a l'Institut Torre de Malla de Parets del Vallès des de fa 38 anys. El motiu de la decisió és que el cicle no té suficients alumnes en el municipi i a partir d'ara es farà a Mollet del Vallès, on el Departament creu que pot tenir més èxit de ràtio.

Els alumnes afectats han recollit gairebé 1000 signatures demanant que no es produís aquest trasllat, ja que a Parets, expliquen, "tenim les instal·lacions perfectes per a seguir estudiant".

Abans que aquesta decisió fos definitiva, el regidor d'Educació al consistori paretà i l'Alcalde del municipi, van mantenir una reunió amb els Serveis Territorials per intentar que el cicle es continués fent a Parets. Les conclusions de la trobada no van fer canviar la decisió de trasllat, però el Departament ha expressat la voluntat de potenciar el centre amb altres formacions com la del cicle de Comerç i Màrqueting o la possible incorporació d'un nou grau d'informàtica, aspectes que es tractaran en una reunió prevista per dijous, 19 de gener.

Des de l'Institut Torre de Malla lamenten la notícia i apunten que Parets disposa d'una estructura empresarial molt potent, en referència a la branca del grau que ja no s'impartirà a Parets.

Edicions locals