Mollet primera ciutat catalana on s'instal·laran contenidors de roba usada de Càritas

L'experiència s'estendrà posteriorment als 54 municipis de Càritas Diocesana de Terrassa

 

A partir del mes de febrer, els veïns de Mollet podran veure com s'instal·len en diferents punts de la ciutat 10 contenidors de recollida de roba usada. Segurament no passaran desapercebuts per que seran de color vermell i portaran el segell de Càritas. Es tracta d'una iniciativa pionera que neix a Mollet i que posteriorment s'estendrà als 54 municipis de Càritas Diocesana de Terrassa i al conjunt de Catalunya. Fins ara la recollida de roba usada es feia mitjançant la cooperativa Roba Amiga i els nous contenidors aniran substituint aquests.
L'objectiu d'aquests contenidors serà recollir la roba que els molletans ja no facin servir amb l'objectiu que una part pugui ser reutilitzada per persones que la necessiten al mateix temps que es creen llocs de feina per persones en risc d'exclusió social. La roba recollida que no pugui ser reutilitzada per altres persones es reciclarà.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball varen signar aquest dimarts un conveni de col·laboració per permetre la instal·lació d'aquests contenidors de roba usada en espais públics, per articular la seva recollida i, alhora, potenciar la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.
El director president de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, va agrair "la constant solidaritat i sensibilitat de l'Ajuntament, del seu alcalde, de la regidoria de Serveis Socials i de la ciutat de Mollet en general, qui sempre s'han mostrat disposats a fer passos com aquest en benefici de les persones més necessitades".
Per la seva banda, el director de Formació i Treball, entitat promoguda per Càritas, Albert Alberich, ha recordat que "l'objectiu final és crear oportunitats i dignificar aquelles persones en risc d'exclusió social, ja sigui treballant en la recollida de la roba o a la Planta on es tracta la roba usada de Sant Esteve Sesrovires".

Així mateix, per a Josep Monràs, "aquesta petjada que avui neix a Mollet ens fa sentir molts orgullosos", ja que no només "facilitem a la ciutadania que pugui donar aquella roba que no utilitza perquè altres persones puguin vestir dignament", sinó que comporta que "el valor d'aquests contenidors sigui transformar l'exclusió social en inserció laboral i, per tant, en dignitat personal".

.

Edicions locals