Parets acorda ampliar la querella presentada per crims contra la humanitat contra l'Estat Espanyol

Per poder incloure l'exalcalde paretà Amadeu Pagès i els exregidors republicans Amadeu Ramon i Esteve Seguer, afusellats el 1939 pel franquisme

Ahir a la tarda es va celebrar una sessió Ordinària del Ple a Parets del Vallès, on es va aprovar el Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Parets per a la Gestió i la prestació de serveis socials i polítiques d'igualtat, que serà vigent fins a l'any 2019. A més, també es va aprovar la pròrroga del contracte del servei de connexió a Internet mitjançant fibra òptica a la societat Telefónica de España, S.A.

Un dels temes destacats va ser l'aprovació de la moció presentada pel grup Ara Parets-ERC, en la qual demanaven l'ampliació de la querella presentada a l'Argentina contra l'Estat espanyol per crims contra la humanitat, per poder incloure l'exalcalde paretà Amadeu Pagès, assassinat el 1941, i els exregidors republicans del municipi Amadeu Ramon i Esteve Seguer, afusellats el 1939 pel franquisme. La moció implica que l'Ajuntament consigni una partida econòmica per assumir les despeses de defensa jurídica.

En el ple es va aprovar, a més, l'adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI, que s'encarrega de vetllar pel compliment de les lleis pels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, aprovada pel Parlament de Catalunya el 2014. La moció, presentada per Ara Parets-ERC, també demana que es programin activitats el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI a Parets.

En l'apartat de precs i preguntes, Ara Parets-ERC i Sumem Parets van demanar més transparència en els mitjans de comunicació locals. Ara Parets i Nova Opció Per Parets van mostrar desacord amb les obres de la Sala de Plens abans de prioritzar l'accés a l'Ajuntament de persones amb mobilitat reduïda. Per la seva banda, Nova Opció Per Parets va requerir una millor planificació a l'hora de gestionar l'arbrat públic, i Ciutadans va demanar una fitxa tècnica del carril bici situat a l'Avinguda Espanya.

Edicions locals