Sergi Mingote i Miquel Luque es proposen creuar l'estret de Gibraltar aquest 2017

L'Alcalde de Parets i el nedador professional ja es preparen per creuar 15 quilòmetres en unes aigües on les dificultats extremes requereixen una forta preparació física

 

Els paretans Sergi Mingote, esportista i Alcalde de Parets, i Miquel Luque, guanyador de diverses medalles als Jocs Paralímpics, han publicat el seu nou repte esportiu: travessar l'estret de Gibraltar.
Creuar l'estret nedant suposarà per a Mingote i Luque haver de nedar uns 15 quilòmetres on el moviment de l'aigua requereix una forta preparació física però, tal com declara Sergi Mingote "volem demostrar que els límits existeixen a la nostra ment, que no hi ha res impossible amb preparació, esforç i il·lusió".
No és la primera vegada que Mingote afronta un repte com el que es proposa aquest any, ja que ha fet ja més d'una vintena d'expedicions com la de les muntanyes de l'Himàlaia o la coronació de l'Everest dues vegades, la darrera l'any 2003, essent el tercer alpinista d'Espanya en trepitjar el cim del món.

El nou desafiament que es proposen Mingote i Luque no és gens fàcil, de fet hi ha hagut ocasions en què nedadors han hagut de suspendre els seus intents a causa dels forts vents i la inestabilitat de l'aigua. En ser preguntat per les possibilitats d'aconseguir l'objectiu, Mingote diu que "aconseguim fer realitat aquest nou somni o no, en Miquel i jo viurem una experiència única com a companys d'aventura i d'amistat després de tants i tants anys". El repte arriba després que Mingote hagi fet la Mitja Marató de Canovelles, quedant 11è a la classificació general; el Tast de la Mitja, on va quedar 121è general; la cursa 'Corre pels que no poden', on va trigar 7 hores i 30 minuts; o la Marató de València, on va trigar 3 hores i 24 minuts per haver-se lesionat en el quilòmetre 24.

Darrerament Mingote ha participat en moltes accions esportives d'àmbit solidari amb l'equip 'La Lluita Team', un equip que organitza i participa en competicions esportives per recaptar recursos econòmics i ajudar en la investigació contra la histiocitosi, un tipus de càncer infantil. L'equip de Mingote va fer entrega de 4.446 € a l'Hospital Sant Joan de Déu, gràcies a la seva participació en la 'Carrera Solidaria para el Trabajo Digno', organitzada per UGT, que es va celebrar a Parets del Vallès el 9 d'octubre.

L'agenda esportiva de Mingote fa que alguns ciutadans de Parets es preguntin si li queda temps per fer d'Alcalde del municipi tal com cal, qüestió que el mateix Sergi respon dient que "no hi ha res més compatible que aixecar-te ben d'hora o anar a dormir una mica més tard del que seria habitual amb la sensació d'haver experimentat les sensacions úniques i els valors positius que et dóna el món de l'esport".

Edicions locals