Emotiu i reivindicatiu Gaudí d'Honor per Josep Maria Pou

La presidenta del Cinema Català, Isona Passola va assegurar que el premi li va ser concedit per unanimitat

 

L'actor i director teatral de Mollet Josep Maria Pou va ser aquest diumenge guardonat amb el premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter. El seu discurs va seguir el to crític de la gala, pel que fa a la precarietat laboral en què es troba el món artístic, malgrat l'enorme talent que hi ha al país. 'He llegit aquests darrers dies que, malgrat la misèria, som tan collonuts que fem un cinema fantàstic: mentida', ha dit contundent. 'Fem un cinema fantàstic, però hem d'exigir de fer-lo amb les condicions necessàries. Som professionals i no aficionats voluntaristes. Compte amb la complaença, amb mirar-nos massa el melic.'
Pou també ha volgut dedicar el guardó a tots aquells homes i dones de la interpretació que han envellit sense l'oportunitat 'de pujar a un escenari com aquest a recollir un premi', i als joves que comencen la carrera 'amb ganes de menjar-s'ho tot', però que no tindran tampoc 'oportunitat de pujar mai aquí '.
El moment de Josep Maria Pou va arribar just després del discurs de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, qui va assegurar 'va ser claríssim' el veredicte de la junta a l'hora de premiar Pou. 'Va ser per unanimitat', ha insistit.
Josep Maria Pou va rebre també una sorpresa. Quan s'acostava al faristol on havia de fer el discurs, l'esperava, també dalt de l'escenari, l'actriu i cantant Àngels Gonyalons, que li ha cantat una adaptació al català de 'Sendinthe clowns', de StephenSondheim. 'És una traïció i una sorpresa', va dir emocionat Pou, que va confessar: 'és l'única cançó que em fa plorar'. L'auditori es va posar dempeus quan Passola li va lliurar l'estatueta.

Edicions locals