L'equip de Govern qualifica d'antidemocràtica l'actitud de la secció local d'ERC per denunciar amb "falsedats i mentides" el consistori molletà

Fiscalia arxiva una denuncia contra el Govern local que podria comportar penes de presó

 

La Fiscalia ha arxivat la denúncia presentada per ERC de Mollet contra l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, la primera tinent d'alcalde, Mireia Dionisio i dos funcionaris, per uns presumptes delictes de prevaricació, prevaricació urbanística, contra els drets fonamentals de les persones, odi i discriminació i contra els drets fonamentals per no haver autoritzat a una entitat musulmana l'apertura d'una mesquita. L'arxiu de la denúncia presentada el passat mes d'abril es va donar a conèixer a la secció local d'ERC el passat mes de novembre, però no s'ha conegut fins aquest dimarts quan s'ha fet pública en una roda de premsa en la qual ha participat tot l'equip de Govern.
A la roda de premsa- que havia aixecat una gran expectació- i en la que hi eren presents representants de grups municipals de l'oposició, entre ells el portaveu d'Ara Mollet-ERC- Mes, Oriol López i el president local d'Esquerra, Albert Biescas, l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha denunciat la presentació de la denúncia davant fiscalia com un "acte miserable, barroer i antidemocràtic".
Per a Josep Monràs, ERC de Mollet "amb l'únic objectiu de perseguir el poder a qualsevol preu, ha utilitzat per via de la justícia afers exclusivament polítics intentant embrutar el nom de la ciutat i posar en dubte l'honorabilitat dels treballadors d'aquesta casa, concretament de dos funcionaris, de la primera tinenta d'alcalde i de la meva persona".
Després que la Fiscalia no hagi vist cap indici de delicte, Monràs ha recordat que, un cop s'ha tingut coneixement de la denúncia, "els serveis jurídics de l'Ajuntament han constatat que es tracta d'una denúncia plena de mentides i falsedats "el que posa de manifest "una manera de fer política miserable i de baix nivell amb l'únic objectiu d'arribar al poder a través de l'escarni públic, i no a través de les urnes". Monràs ha afegit que "voldria diferenciar el que és ERC i el que són alguns dels seus dirigents amb ambicions, en aquest cas de Mollet, i com entenc que aquesta no és la manera d'actuar d'Esquerra, he enviat una carta al seu president Oriol Junqueras, demanant explicacions".
Després de denunciar el que ha qualificat de manca d'ètica i de moral dels màxims dirigents d'ERC de Mollet, Monràs ha donat a conèixer que l'Ajuntament posarà en coneixement de la justícia tot aquest afer.
El portaveu d'Ara Mollet-ERC-Mes, Oriol López, ha explicat que la denúncia presentada davant la fiscalia, per que aquesta fos la que determinés si hi havia delicte en l'actuació del govern de Mollet, "en cap cas és una maniobra". "A la denúncia s'expliquen fets perquè pensem que hi ha hagut delicte", va indicar. "Creiem que hi ha prevaricació urbanística perquè s'ha canviat la llei quan algú ho ha demanat", va dir. López va indicar que estava molt tranquil en tots els aspectes, ja que la denúncia va ser presentada amb ple coneixement d'ERC. "Posem en dubte el que diu la fiscalia", va explicar "però ara ja ens ha contestat i veurem que fem". El regidor va avançar que la denuncia es podria haver presentat directament en un jutjat i que, una vegada arxivada per la fiscalia, "som lliures de presentar-la on volem".

Edicions locals