Adif licita la supressió del pas nivell de la R3 a la Llagosta

Les obres s'executaran en uns 12 mesos abans de l'any 2024

 

Adif ha licitat la redacció dels projectes constructius que permetran la supressió progressiva de 74 passos a nivell fins a l'any 2024. Entre aquests hi ha el de la R3, al carrer de la Floriada, a La Llagosta

Amb aquesta actuació, Adif donarà el primer pas i anticiparà la inversió necessària per al desenvolupament dels corresponents projectes, amb l'objectiu de contribuir a incrementar la seguretat de les línies ferroviàries, especialment en zones en què la circulació de vehicles de carretera s'ha vingut intensificant en els últims anys.

El contracte s'ha dividit en 9 lots, classificats per àrees geogràfiques, que comprenen 35 passos de la xarxa d'ample convencional i 39 de la xarxa d'ample mètric. L'import global de licitació del contracte és de 5.840.008,5 euros (IVA inclòs), amb un termini d'execució de 12 o 16 mesos per completar la redacció dels projectes, segons els lots.

El lot de Catalunya-Aragó inclou vuit passos a nivell situats en els termes municipals de Calella (1, línia Barcelona-Massanet), Pineda de Mar (1, línia Barcelona-Maçanet), La Llagosta (1, línia Barcelona-Ripoll), Grañén (1, línia Saragossa- Barcelona), Llinars del Vallès (1, línia Tarragona-Barcelona-França), Ribes de Freser (1, línia Ripoll-Puigcerdà), Sariñena (1, línia Saragossa-Barcelona) i Morata de Xaló (1, línia Madrid-Barcelona) , inclosos en la seva totalitat en la xarxa convencional.

Edicions locals