Mollet reclama a Ensenyament planificació escolar

L'Ajuntament torna a demanar la rebaixa de ràtios a tots els grups de P-3 de la ciutat

 

L'alcalde de Mollet Josep Monràs, ha enviat una carta a la Consellera d'Ensenyament de la Generalitat per reclamar-li que elabori una planificació escolar que permeti a l'Ajuntament programar a mitjà termini el seu mapa escolar. Així mateix, també es torna a demanar la rebaixa de ràtios a tots els grups de P-3 de la ciutat. L'Ajuntament recorda a la consellera que malgrat el compromís adquirit en el seu moment pel Departament d'Ensenyament, en cap de les reunions de la Taula Mixta de Planificacions s'ha avançat en aquesta línia i, per tant, es reclama que aquesta sigui una prioritat per aquest 2017.

A la carta es recorda que com ha passat arreu, Mollet també ha sofert un alentiment en el seu creixement demogràfic, amb la qual cosa, els darrers anys, hi ha hagut una davallada dels infants de 3 anys. "Per contra, les previsions mantenen un increment de l'alumnat de secundària, amb els problemes d'espai als actuals centres que això suposa", s'explica.

Per tot plegat, es demana poder comptar amb una planificació escolar, com a mínim a quatre anys vista, d'acord amb aquests criteris:

- Visió integral del territori i de continuïtat entre etapes, però tenint en compte les especificitats dels centres i l'equilibri de l'oferta de secundària.

- Establiment de criteris objectius per a la presa de decisions.

- Estabilitat en el temps, malgrat les modificacions que hi hagi fruit de les diferents circumstàncies que s'esdevinguin cada curs.

- Compartir les decisions amb la comunitat educativa.

Edicions locals