Freudenberg impulsa a Parets un projecte per atraure a joves a les professions industrials amb més demanda laboral

El projecte vol identificar els llocs de treball que més necessiten cobrir les empreses per animar els joves que es formin en la matèria

 

L'Ajuntament de Parets del Vallès dóna suport al projecte Come2Industry, a través del Consell Industrial referent a l''Alianza para la Formació Profesional Dual', que impulsa l'empresa Freudenberg junt amb la Fundació Bertelsmann.

El projecte, que compta amb el suport del Departament d'Ensenyament i de la Fundació BCN Formació Professional, pretén fomentar l'ocupació laboral juvenil identificant els oficis amb més demanda no coberta.

Durant la fase pilot s'ha fet una identificació d'oficis potencials i de centres educatius on es poden iniciar les primeres accions del projecte de treball amb els joves, orientades a promoure l'accés dels joves a aquests estudis professionals per a tenir en un futur més professionals qualificats en els llocs de treball que les empreses necessiten.

Jaume Cané, conseller delegat de Freudemberg Espanya, ha volgut destacar que la formació professional té una importància que, de vegades, no se li dóna, i en cap cas es tracta de pensar que són estudis de segona categoria. El conseller ha volgut parlar d'Alemanya, ja que allà "la formació professional està molt valorada i hem d'aconseguir promoure aquests estudis entre les famílies i els alumnes perquè facin formació professional" per a ser persones qualificades en els llocs de treball que les empreses necessiten. Segons Cané, els cicles formatius poden oferir llocs de treball "estables i bons perquè la indústria dóna oportunitats".

Edicions locals