Mollet, Parets, La Llagosta i Montornès podran cobrar tot l'IBI pel pas de les autopistes

Fins ara Abertis només pagava el 5% d'aquest impost als consistoris i ara haurà d'abonar el 100%

 

A Ajuntaments com Mollet, Parets, Montmeló, La Llagosta o Montornès els acaba de tocar la loteria. Enguany tindran uns ingressos extres que no esperaven. Segons s'ha sabut la concessionària Abertis pagarà el 100% de l'impost de béns immobles (IBI) als ajuntaments pels quals discorre l'autopista AP-7 o la C-33 després que l'estiu passat finalitzessin els beneficis fiscals dels quals gaudien les concessionàries que únicament havien d'abonar el 5% d'aquest impost als consistoris. En alguns municipis com Mollet, la quantitat possiblement serà important, ja que les dues autopistes passen pel terme municipal.
La subdirectora general d'Autopistes, Anna Bonet, va recordar aquest dijous que aquesta bonificació que la concessionària (abans Acesa) tenia des dels orígens de la concessió, fa uns 50 anys, va vèncer l'any passat i va garantir el cobrament a tots els municipis afectats pel que fa als ajuntaments enviïn els rebuts d'aquest tribut. "La companyia sap que al llarg d'aquest any ha de fer front al pagament del 100% de l'impost, una quantia que abonarà com es fa habitualment", va afirmar ahir Bonet des del peatge oest de Girona davant de diversos alcaldes de municipis per on discorre l'AP-7 que van rebre l'anunci amb aplaudiments. A Catalunya hi ha 98 municipis afectats pel pas d'alguna autopista, que ara podran reclamar el cobrament íntegre de l'IBI. L'exempció fiscal del 95% beneficiava a les concessionàries de les autopistes AP-7, AP-2, C-32 i C-33.
De moment no se sap quines seran les quantitats extres que podran cobrar ajuntaments com els de Mollet o Parets, dos dels més beneficiats per aquesta mida.

Edicions locals