El tècnic de Derbi Paco Tombas serà objecte aquest dissabte d'un homenatge al Museu Isern

L'acte comptarà amb la presència de pilots com José Maria Alguersuari, Salvador Cañellas, Champi Herreros, Àlex Crivillé o Jordi i Toni Elies

 

Paco Tombas, el tècnic de Derbi conegut com "el mag dels motors de dos temps" possiblement mai va pensar que un dia, molts antics amics i molts pilots de la seva època es reunirien per parlar d'ell, de les seves vivències vinculades al món de les dues rodes. Això passarà aquest dissabte, 18 de febrer, al Museu Isern de Mollet del Vallès, un "temple" de la moto promogut per Josep Isern. L'acte comptarà amb la presència de pilots com José Maria Alguersuari, JM Busquets, Salvador Cañellas, Benjamin Grau, Ramon i Joaquim Galí, Champi Herreros, Julián Miralles, Àlex Crivillé i Jordi i Toni Elies, entre altres... Es tracta d'un acte singular, promogut per Isern junt amb diversos amics d'en Tombas, i que té la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental i els Ajuntaments de Mollet del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Granollers, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, L'Ametlla del Vallès i Sta. Eulàlia de Ronçana.


L'acte s'iniciarà a partir de les 10 del matí i està prevista que la presentació vagi a càrrec de l'expilot José María Alguersuari, el responsable del Museu de la Moto de Barcelona, Estanis Soler i la representació institucional.
A continuació, parlaran els pilots, companys de l'equip tècnic, familiars, amics d'en Tombas.
L'acte es clourà cap a les 13 hores amb l'entrega dels recordatoris als pilots, equip tècnic, amics i familiars i posteriorment hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.

Francisco Tombas, especialista en motocicletes de petita cilindrada, fou l'artífex de les Derbis de Gran Premi conegudes com les "balas rojas", que denominaren el Campionat del Món de Motociclisme de velocitat durant els anys 60 i 80 a les mans de pilots com ara Josep M. Busquets, Angel Nieto, Jorge Martinez "Aspar" o Alex Crivillé.

Edicions locals