El Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló

Les activitats de Carnaval s'enceten el diumenge i seguiran fins a l'1 de març

 

El Carnaval arranca a Mollet amb el Carnestoltes i el Ball del Barraló. Aquests arribaran a les 12.30 h a la Pl. Prat de la Riba amb una petició: que tothom porti un barret al cap per la seva rebuda.

De nou ens podrem trobar als personatges que els acompanyen: la Pepa, la Collares, el Pere de la Cullera o el Rumbero. A més, del 25 al 28 de febrer, tots estaran exposats a La Marineta.

Mentrestant, i seguin amb la tradició, en Carnestoltes, juntament amb Pep Callau i Els Pepsicolen, visitaran entre el 21 i el 24 de febrer, les escoles de la ciutat on els nens i nenes li donaran la benvinguda ballant i cantant.

Seran, en definitiva, onze dies de disbauxa amb truites, escudella i botifarres i amb rues, desfilades, exposicions, balls i concursos.

I després de la Rua, el diumenge 26, a la Pl. Major, es procedeix al judici del Carnestoltes a càrrec de la Cia Carnamolles i del Ball de Diables.

El Ball del Barraló és una ballada antiga que l'Esbart Dansaire de Mollet va recuperar l'any 2004 per la festa de Carnaval i des d'aleshores es balla a la plaça per donar la benvinguda al Carnestoltes i al seu seguici. La música del Ball és obra de Josep Maria Aparicio amb una coreografia actualitzada per Eduard Peixoto i Joan Vallbona de l'Esbart Dansaire.

Tots els personatges del Carnaval molletà tenen vestuari, màscara i vida pròpia i per fer la teatralització de cadascun d'ells, l'any 2005, va néixer el Grup Carnamolles.

 

 

Edicions locals