El Museu Isern acull l'homenatge a Paco Tombas

L'acte ha comtat amb la presència d'amics, familiars, pilots i representants de les institucions públiques

 

 

Dissabte al matí el Museu Isern de la Moto de Mollet del Vallès acollia l'acte d'homenatge a Franscesc Tombas i Bonet, conegut com a Paco Tombas, tècnic especialista en motocicletes i creador de les conegudes motos "bales vermelles" de la marca Derbi. L'acte ha comptat amb prop de 200 assistents entre els quals hi havia amics i familiars de Tombas, pilots i també representants de les institucions públiques.

 

 

Durant l'acte s'ha destacat la figura de Paco Tombas, la seva trajectòria en el món de la motocicleta i també dins de la mítica empresa Derbi. L’esdeveniment ha comptat amb diversos parlaments que han recordat la figura de Tombas en la competició esportiva, en la seva trajectòria professional i en la seva capacitat com a tècnic, ja que va dedicar gran part de la seva carrera a l'aplicació de millores i innovacions al disseny i desenvolupament de les motocicletes.

 

 

Des de l'organització es destaca la figura de Paco Tombas perquè "tot i no haver estudiat enginyeria, tenia uns grans coneixements sobre el ciclomotor". També destaquen la seva "habilitat per anar millorant cada vegada més els vehicles amb diferents solucions innovadores". Una de les característiques que més es lloa del "mag dels dos temps" -així se'l coneixia- era la seva capacitat d'adquirir coneixements de manera autodidàctica i també de la seva saviesa i tenacitat a l’hora de treballar.

 

 

Aquest acte ha estat promogut pel Museu Isern juntament amb els ajuntaments de Mollet, Parets, Sant Fost, Lliçà d'Amunt, l'Ametlla, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Martorelles, Granollers i el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Edicions locals