Mollet dóna la benvinguda al Carnaval

Diumenge al migdia la plaça Prat de la Riba s’omplia per rebre el Rei Carnestoltes

 

El Carnaval ja ha arribat a la ciutat de Mollet. Aquest diumenge al migdia la plaça Prat de la Riba plena de gom a gom donava la benvinguda al Rei Carnestoltes i als seus acompanyant, els Carnamolles.

 

 

Minuts abans de les 12.30 hores els Carnamolles representants dels poders fàctics han intentat sense èxit fer fora la gent de la plaça que esperava l’arribada d’en Carnestoltes i l’inici del Carnaval. Els poders, al·legant que ells són “la llei” han intentat de diverses maneres convèncer els molletans per marxar. Però poca estona després, sortint de La Marineta, ha arribat la comparsa del Rei Carnestoltes acompanyat del seu seguici de Carnamolles i els membres de l’Esbart Dansaire de Mollet.

 

 

Un cop han arribat a la plaça han aconseguit fer fora els poders fàctics i s’ha donat el tret de sortida al Carnaval d’enguany. El Moll, fidel acompanyant d’en Carnestoltes, ha pronunciat un discurs des de l’edifici de l’antic ajuntament destinat a tota la població i recordant que el Carnaval és una festa per passar-ho bé, “és la setmana de la llibertat”.

 

 

Finalment, l’Esbart Dansaire de Mollet ha interpertat el tradicional Ball del Barraló, recuperat no fa gaires anys, i s’ha convidat tota la gent de la plaça a ballar-lo.

 

 

Durant aquesta setmana es duran a terme activitats relacionades amb el Carnaval com: la visita d’en Carnestoltes a les escoles de Mollet, Dijous Gras, la Rua de Carnaval i finalment el judici del rei Carnestoltes que tindrà lloc diumenge vinent.

Edicions locals