Amazon aterra a Martorelles i crearà 650 llocs de feina

Amazon ocuparà unes naus de 30.000 metres quadrats en els terrenys de l'empresa Domar New Pol

La multinacional nord-americana del comerç electrònic Amazon aterra a Martorelles. Segons han informat avui fonts de l'empresa tenen previst posar en marxa aquesta tardor un nou centre logístic al Polígon Can Roca de Martorelles. El nou centre, que servirà per donar servei a petites i mitjanes empreses que treballen amb Amazon com a venedors, ocuparà un espai d'uns 30.000 metres quadrats en els terrenys que ocupava antigament l'empresa Domar New Pol i es calcula que ocuparà, en uns tres anys, unes 650 persones. Inicialment, aquesta tardor, l'empresa es posarà en marxa amb unes 200 persones.


L'alcalde de Martorelles, Marc Candela i el vicepresident de la Generalitat, han comparegut aquest matí en roda de premsa a l'Ajuntament de Martorelles per explicar els detalls d'aquesta important notícia econòmica. L'alcalde de Martorelles va qualificar l'aterratge d'Amazon com "una molt bona notícia" que arriba després d'anys de tancaments d'empreses o de crisis industrials. Candela va explicar que es tracta de la inversió industrial més gran que ha rebut el municipi des de la implantació de Coca Cola.L'alcalde i el vicepresident han explicat l'inversió


L'alcalde de Martorelles va explicar que els antics terrenys de Domar New Pol, que ocupen uns 50.000 metres quadrats, varen ser adquirits fa uns dos anys per la immobiliària anglesa Segro i que aquesta s'ha ocupat de construir unes modernes naus que ocupen 30.000 metres quadrats. L'empresa té previst acabar les obres aquest estiu, motiu pel qual Amazon ja podria començar a operar a la tardor.
Candela va explicar que Amazon s'ha compromès a contractar "gent del territori" i que això inclourà molts perfils professionals: enginyers, experts en logística, encarregats de magatzem, administratius o controladors, entre altres. Una part de les contractacions es faran per mitjà de la Borsa de feina de l'Ajuntament de Martorelles, però altres més especialitzades seran directament realitzades per l'empresa. Les demandes de feina d'Amazon a Catalunya es poden consultar a:

http://myamazonjob.com/fulfillment-centers/barcelona


L'alcalde de Martorelles va explicar que des de la tardor passada coneixien l'interès d'Amazon per ocupar les naus del polígon Can Roca, però que havien apostat per la discreció per no malmetre l'operació. També va indicar que en el moment en què Amazon comenci a funcionar, el polígon tindrà un 90% d'ocupació i a més es complirà un dels objectius municipals que era la seva diversificació.
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueres, que va aprofitar el seu pas per l'Ajuntament de Martorelles per signar en el llibre d'honor, va qualificar la notícia de "molt bona per l'economia catalana" i va explicar que en els dos darrers anys a Catalunya "s'han tingut les millor dades d'Inversions en els darrers anys" "Seguim projectant el nostre teixit industrial i econòmic, amb noves vies de comercialització i noves formes d'arribar als mercats", va dir també.

Edicions locals