La Generalitat confirma a l'Ajuntament de la Llagosta que construirà un ambulatori nou

L’ambulatori ocuparà una part dels terrenys situats darrere de l’edifici consistorial de la plaça d’Antoni Baqué

El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat a l’Ajuntament de la Llagosta que construirà un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) a la Llagosta per substituir l’ambulatori actual, situat al costat del Parc Popular. L’edifici estarà ubicat al centre de la població. En concret, l’ambulatori ocuparà una part dels terrenys situats darrere de l’edifici consistorial de la plaça d’Antoni Baqué, al costat del carrer de Jaume Balmes. Les dues parts treballaven des de fa temps per concretar aquest projecte i, sobretot, la ubicació de l’equipament.


L’ambulatori nou tindrà una superfície de 1.700 metres quadrats repartits en una planta baixa i un primer pis. L’actual ambulatori té uns 950 metres
quadrats. L’Ajuntament ha mantingut diverses reunions durant aquest mandat per concretar el lloc on s’aixecarà el nou edifici. Finalment, després d’estudiar diverses alternatives, es va posar sobre la taula la possibilitat de construir-lo en una part de l’aparcament situat darrere de l’Ajuntament de la plaça d’Antoni Baqué. L’equip de govern va explicar en una reunió celebrada a principis de març a tots els grups municipals que hi havia dues opcions, o ampliar l’ambulatori actual o construir un altre edifici darrere de l’Ajuntament.


La segona és la que ha generat un consens ampli. “Amb l’ambulatori nou, hi haurà més espai i es podrà millorar molt el servei i l’atenció als usuaris. L’espai serà més confortable que l’actual, que té deficiències”, ha explicat l’alcalde, Óscar Sierra, que ha afegit que “la ubicació del CAP nou és la millor dins de les alternatives que teníem, és un lloc cèntric i de fàcil accés”.

Ara, l’Ajuntament haurà d’aprovar en un ple una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per poder construir el CAP nou en els terrenys escollits. Després, la Generalitat haurà de donar el seu vistiplau definitiu a aquesta modificació. En una altra sessió plenària es procedirà a la cessió dels terrenys a la Generalitat i, a partir d’aleshores, es redactarà el projecte i després es licitaran i s’adjudicaran les obres.
L’Ajuntament demanarà a la Generalitat la cessió de l’edifici que ocupa l’ambulatori actual, al costat del Parc Popular, i que quedarà en desús quan es
posi en marxa el CAP nou de la Llagosta. L’equip de govern vol que aquest edifici passi a ser un equipament municipal.

Edicions locals