Pere Fortuny a l'acte del Parlament en record als represaliats pel franquisme

El molletà s'ha mostrat "més optimista que altres anys"

El Parlament de Catalunya va acollir aquest dimarts l'acte en homenatge als represaliats pel franquisme, en el qual ha participat el president de l'Associació pro Memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, el molletà Pere Fortuny; el Síndic de Greuges, Rafael Ribó; diversos membres de la Mesa, i diputats de tots els grups menys del PP. A l'acte també varen assistir diversos regidors de l'Ajuntament de Mollet.
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell va destacar la necessitat de mantenir viu el record dels republicans perseguits i de les llibertats "per les quals van ser empresonats, assassinats o forçats a l'exili". El molletà Pere Fortuny s'ha mostrat "més optimista que altres anys" perquè el Parlament està tramitant una proposició de llei per declarar nuls els consells de guerra sumaríssims i les sentències corresponents instruïts per causes polítiques pel franquisme a Catalunya.
Durant l'acte es va fer una ofrena floral davant l'escultura 'La pietat', un monument de Ferran Ventura enfront del Parlament als immolats per la llibertat, i també s'ha fet un minut de silenci.

Edicions locals