L'Ajuntament de Mollet reconegut per la transparència del web municipal

És un dels 93 ajuntaments distingits enguany amb el segell Infoparticipa

Mollet és un dels 93 ajuntaments distingits enguany amb el segell Infoparticipa dels 947 municipis que hi ha a Catalunya. La regidora de Comunicació de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio, va recollir ahir el reconeixement en un acte a la Universitat Autònoma de Barcelona, que és qui l'atorga.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un certificat que concedeix la UAB en reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i, per primer cop, diputacions.

A partir dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) partint de la Llei de Transparència, el Segell Infoparticipa s'atorga a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel LPCCP de la UAB l'any 2012 per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L'any 2013, el LPCCP va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i, per això, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l'equip.

L'acte de lliurament va tenir lloc a la sala d'actes del Rectorat de la UAB amb la intervenció, entre altres, de la rectora de la UAB, MargaritaArboix, la catedràtica de Filosofia de la UAB i presidenta del Consell Certificador del Segell Infoparticipa, Victòria Camps, i el delegat de Transparència i Govern Obert de la Generalitat, Jordi Foz.

Edicions locals