EMFO va ajudar a trobar feina a 1.272 molletans l'any passat

Es disparen les xifres de persones ocupades per mitjà de l'Empresa Municipal per la Formació Ocupacional

L'Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l'Ocupació (EMFO) és l'autèntica joia de la corona de l'engranatge municipal contra l'atur. Quan en parlen tant el regidor d'Ocupació, RaúlBroto com l'alcalde, Josep Monràs, només tenen que bones paraules pels seus resultats i els professionals que els fan possibles. En la presentació de la memòria del 2016 les dades parlen soles en gairebé tots els camps que afecten aquesta empresa municipal: l'ocupació, la formació i la promoció econòmica. Al llarg de l'any passat 1.272 persones han trobat feina gràcies a les gestions del servei, el que representa un 34% més que l'any anterior. La borsa de treball ha gestionat 596 ofertes el que vol dir un 44,7% més que l'any passat.
En el camp dels Programes de Garantia Juvenil, adreçats a menors de 30 anys, els resultats també són notables: dels 318 participants s'han produït 138 insercions laborals, el que significa el triple que el 2015.
També s'han disparat les contractacions del PIVEM, un programa que té un finançament 100% municipal i que està adreçat a persones vulnerables motiu pel qual està sota la direcció dels serveis socials. Al llarg de l'any passat es van fer 50 contractacions i es van produir 20 insercions laborals.
EMFO també va contribuir a l'emprenedoria atenent 896 emprenedors, el que ha quallat en la creació de 125 noves empreses – majoritàriament comerços o serveis- que han impulsat 186 llocs de treball.
Per al regidor d'Ocupació, RaúlBroto, "tot i que aquestes dades ens satisfan enormement, ja que la creació d'ocupació és la màxima prioritat d'aquest Ajuntament, no baixarem la guàrdia i seguirem dedicant esforços i recursos per lluitar contra l'atur a Mollet".
En aquest sentit, l'alcalde Josep Monràs ha volgut deixar clar que "seguirem dedicant tots els esforços personals i pressupostaris que calguin mentre hi hagi un molletà o una molletana a l'atur". Monràs també ha volgut destacar en concret "la feina que fem a través del programa d'inserció PIVEM amb recursos únicament de l'Ajuntament que ens permet contractar directament ja no només persones en situació d'atur, sinó també en situació de vulnerabilitat".
EMFO té un pressupost anual de 3 milions d'euros dels quals uns 500.000 són aportats per l'administració local. La previsió per EMFO en el futur immediat és que segueixi creixent en espais i en tota classe de cursos i activitats. Aquest creixement, com es va anunciar ja fa unes setmanes, es farà en nous espais de l'Escola Longaron, que estarà dedicat a l'activitat formativa, i amb els espais de l'antiga comissaria de policia que es destinarà a emprenedoria i Coworking.

Edicions locals