Diversos edificis municipals de Mollet obriran els seus lavabos als ciutadans

S'estudiarà que bars amb terrasses puguin també obrir els seus serveis a canvi de rebaixes en les taxes municipals

En un futur immediat els veïns de Mollet podran utilitzar alguns dels edificis públics de la ciutat per utilitzar els lavabos. Ara ja poden fer-ho, però moltes persones no en fan ús perquè no és evident que estiguin a la seva disposició. El ple municipal d'aquest dilluns va aprovar una moció per la qual s'assenyalaran amb plaques exteriors una dotzena d'edificis públics de la ciutat on s'informarà la ciutadania que tenen disponibles lavabos públics al seu interior. La moció va ser presentada per Mollet amb el suport del i Ciutadans i va ser aprovada per unanimitat. Era una nova versió d'una moció que Mollet va presentar en el ple de març i que va ser retirada després d'una esmena a la totalitat presentada pel . La formació d'esquerres proposava posar lavabos als parcs públics de Mollet del Vallès. La idea d'utilitzar els lavabos dels edificis públics propers als parcs va ser incorporat pels sobiranistes com una opció més factible i de molt menor cost econòmic i que soluciona igualment la necessitat de disposar d'aquests serveis en l'espai públic.
La moció aprovada pel ple inclou també estudiar la viabilitat que els establiments d'hostaleria que tenen terrasses puguin obrir els seus lavabos a tots els ciutadans sense necessitat de fer una consumició. A canvi d'aquest servei, es diu a la moció, es podria estudiar rebaixes en les taxes d'ocupació de la via pública. També es proposa estudiar des de l'àmbit tècnic i econòmic les diferents opcions existents d'instal·lació de banys públics a la via pública.
La moció també proposa posar a disposició dels ciutadans més punts d'aigua potable i adaptar les fonts existents en espais on es passegen els gossos al doble ús per persones i animals (fonts duals).

Edicions locals