La nova comissaria de policia de Mollet serà operativa la setmana vinent

S’ha dissenyat per ser un edifici sostenible, ecològic i més proper als ciutadans

La Comissaria de la Policia Municipal de Mollet del Vallès es trasllada de l'avinguda Jaume I a un edifici més eficient, sostenible i modern, situat a la plaça Miquel Martí i Pol, 1. El nou espai té una superfície de gairebé 2.000 metres quadrats repartits en tres plantes i s'ha concebut per donar un millor servei personalitzat a la ciutadania. La comissaria estarà operativa a partir del 29 d'abril.

La nova Comissaria de la Policia Municipal de Mollet del Vallès està ubicada a la plaça Miquel Martí i Pol número 1, a la cruïlla amb els carrers Vicenç Fonolleda i Joaquim Mir, al barri de Can Pantiquet. L'edifici ha estat dissenyat per l'equip d'arquitectes Taller 9, format per Oriol Cosidó i Irene Marzo, i ha costat 2,5 milions d'euros. La Diputació de Barcelona ha finançat una part de les obres amb 500.000 euros.

L'immoble es presenta com un volum de formes rectangulars de tres plantes de gairebé 2.000 metres quadrats, mil més que l'antiga comissaria de l'avinguda Jaume I. Les façanes tenen un doble tancament i volen transmetre una imatge amable i oberta. I és que, segons ha explicat l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, "l'objectiu principal és el de proximitat amb la ciutadania".comissaria-mollet3

La comissaria té tres plantes: a la baixa hi ha l'aparcament, les dependències tècniques i l'accés del personal; a la primera planta hi ha l'atenció al públic, les àrees tècnico-administratives i la zona de personal i a la segona planta hi ha les oficines de l'equipament.

Un dels aspectes més destacats de l'edifici és el criteri de sostenibilitat que s'ha fet servir per elaborar el projecte, ja que s'estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2. Això, gràcies a les plaques solars tèrmiques, que generen aigua calenta. A més, una part de la coberta és vegetal i compta amb una capa de terra que permet tenir un millor comportament tèrmic i aprofitar l'aigua de la pluja.

D'altra banda, la nova comissaria s'ha dotat de l'equipament més innovador i complet pel que fa a les telecomunicacions i seguretat per donar resposta als requeriments d'un equipament policial de les seves característiques.

Aquest divendres 28 d'abril, a les 19 h, es farà la inauguració de la nova Comissaria de la Policia Municipal de Mollet del Vallès i una Jornada de Portes Obertes per a tots els ciutadans que vulguin visitar-la.
 

Edicions locals