Renoven el ferm de la C-17 entre Parets i La Garriga

Aquesta actuació compta amb un pressupost de 3 milions d’euros i tindrà un termini d’execució de sis mesos.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les tasques prèvies corresponents a les obres de millora a l’autovia C-17 entre Parets del Vallès i la Garriga, que permetran afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Els treballs consistiran principalment en la renovació del paviment en un tram que té una longitud de 13 quilòmetres i doble calçada. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 3 milions d’euros i tindrà un termini d’execució de sis mesos.
 
La C-17 és un nexe de comunicació entre l’entorn metropolità de Barcelona i Osona, fins arribar a Ripoll. Té un trànsit molt intens, de prop de 53.000 vehicles al dia a la zona de l’Ametlla del Vallès, amb un percentatge de vehicles pesats superior al 6%, que produeix un desgast del paviment. El tram on ara s’actuarà s’inicia a la zona de l’enllaç amb la C-33 i finalitza al sud del pas per la Garriga. Abasta els termes municipals de Parets del Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Granollers, Canovelles, l'Ametlla del Vallès, i la Garriga.

 

Les obres consistiran en una millora general del ferm i l’adequació de les barreres de seguretat i la senyalització vertical i horitzontal. Així mateix, es preveu la reparació i la substitució, si és necessari, dels junts d’estructures que estiguin deteriorats i la millora de les cunetes.
 
Restriccions al trànsit
 
Els treballs comportaran restriccions al trànsit en horari nocturn; en concret, les nits compreses entre la de diumenge a dilluns i la de dijous a divendres, des de les 22 hores fins a les 6 hores en el tram de Parets del Vallès a Granollers, i des de les 20 fins a  les 6 hores, de Granollers a la Garriga. Les afectacions, que començaran la nit del 7 al 8 de maig, consistiran en l’ocupació d’un carril per sentit de la circulació, de manera que es deixarà lliure un carril per al trànsit de vehicles en cada sentit.
 
Actuacions de millora de la C-17
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat té en licitació dues obres més de seguretat viària a l’autovia C-17 per un valor total de 2,2 milions d’euros. En concret, s’han previst treballs de tractament amb paviment antilliscant en punts del tram entre la Garriga i Centelles i de protecció de talussos entre Granollers i Centelles. Es preveu que aquestes obres s’iniciïn abans de l’estiu. Paral·lelament, té en fase de projecte dues actuacions de millores addicionals a la C-17 entre la Garriga i Centelles, corresponents al reforçament del ferm i d’elements com la senyalització, el drenatge i les barreres de seguretat.

Edicions locals