Xerrada a Mollet sobre la Identificació Genètica de Desapareguts durant la Guerra Civil

Durant l’acte es presentarà el PIG i s’explicaran els passos que han de seguir els familiars de persones desaparegudes per participar-hi

El proper dimecres 10 de maig, l’Ajuntament de Mollet organitza una xerrada per donar a conèixer el Programa d’Identificació Genètica de Desapareguts durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista (PIG). L’acte s’emmarca en la commemoració del 86è aniversari de la proclamació de la II República.

La xerrada, que comptarà amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i del regidor d’Estudis i Patrimoni Documental, Josep Ramon Bertolin, anirà a càrrec d’un representant de la Direcció general de Memòria, Pau i Drets Humans. També hi assistirà el molletà Pere Fortuny, president de l’Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, com a testimoni dels familiars de desapareguts.

Durant l’acte es presentarà el PIG i s’explicaran els passos que han de seguir els familiars de persones desaparegudes per participar-hi i també s’explicaran altres polítiques públiques de memòria que està duent a terme el govern de Catalunya.

La presentació del PIG a Mollet respon al compromís que es va prendre en el Ple de l’Ajuntament del passat mes de setembre de difondre i donar suport al Programa d’Identificació Genètica de Desapareguts de la Generalitat de Catalunya.

 

Edicions locals